Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNA 290 EURA

Neobično pravilo: Norveška zabranila uriniranje u smjeru Rusije

Norway and Sweden border
James Glossop/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL
27.08.2021.
u 11:50

Lokacija, popularna među turistima, nalazi se na obalama rijeke Jakobselve, odakle se lako vidi Rusija

Na norveško-ruskoj granici osvanula je nova obavijest, koju su postavile nepoznate osobe, namijenjena turistima ili nepristojnima da je zabranjeno urinirati u smjeru Rusije, pod prijetnjom visoke novčane kazne.

Natpis na engleskom, postavljen na obali rijeke koja razdvaja Norvešku i Rusiju, poziva da se "ne piški u smjeru Rusije" i nalazi se tik pored službenog znaka koji obavještava da je mjesto pod video-nadzorom norveške pogranične straže.

"Obavijest su sigurno postavile dobronamjerne osobe kako bi upozorile ljude u prolazu da se ne ponašaju neprimjereno", rekao je norveški graničar Jens-Arne Høilund, potvrdivši informaciju objavljenu na portalu Barents Observer.

Prijestup se kažnjava s 290 eura.

Lokacija, popularna među turistima, nalazi se na obalama rijeke Jakobselve, odakle se lako vidi Rusija.

Norveški zakon propisuje da je zabranjeno "neprimjereno ponašanje na granici prema susjednoj državi ili njezinim vlastima". 

Barents Observer navodi da su norveški pogranični čuvari prije nekoliko godina priveli četvero ljudi koji su bacali kamenje u smjeru Rusije, a prošle zime jedna žena koju su snimile kamere dobila je kaznu od 8000 norveških kruna jer je pružila lijevu ruku preko granice.

VIDEO Opasna vožnja romobilom po magistrali

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
12:32 27.08.2021.

" dobila je kaznu od 8000 norveških kruna jer je pružila lijevu ruku preko granice. " A zašto ? Zemlja razvijene demokracije bezrazložno ograničava ljudske slobode . Apsurdno .

RA
radijatori
14:15 27.08.2021.

Toliko pišaju u smjeru Rusije da su im to morali zabraniti, buahaha, jako smiješno... Umjesto ovakve propagande sračunate na tobožnje sramoćenje Rusije, Americi i NATO-u bi bolje bilo da se bave sa svojim sramotama i problemima, od ridikulozne woke-vojske do sramotne nemogućnosti zaštite vlastitih građana i bivših afganistanskih zaposlenika u Afganistanu.

SO
Sotona
13:08 27.08.2021.

Nisu li i onu u NATO savezu ?koliko ja znam da je u Ukrjini to obveza da se piški u smijeru _Rusije , Ida cijeli zapad- "nato" uživa tu demokratsku slobodu.. Neznam kako je kod nas na Dunavu u Vukovaruovaru ?.... Netko je skužio u Norveškoj da su Rusi došli na ideju da to snimaju i slikaju od preko te objavljuj kako se Norvežani ponose sa malim pišalima pa su neki koji misleči malo više došli na tu demokrtatskun ideju da to "ozakone" i priča se da neče biti kažnjeni oni koji imaju određenu veličinu koja ostavlja utisk i namjeru da je ježelja smop šta pošteno za pokazati susjedima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije