Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u HNS-u

Nenad Sikirica: Nismo dobili čelnika Grada i ne možemo biti zadovoljni

sikirica
Foto: Ivančica Jurčević
13.11.2013.
u 12:21

Timski ćemo se više angažirati na realizaciji projekata vezanim za Krapinu - istaknuo je novoizabrani predsjednik krapinskog HNS-a

Željko Vincelj, dugogodišnji predsjednik krapinskog HNS-a više nije čelni čovjek te podružnice, niti je istaknuo svoju kandidaturu. Na izbornoj skupštini u Krapini za novog je predsjednika izabran Nenad Sikirica. Vincelj je postao potpredsjednik, zajedno s Brankom Kučkom.

Ne vraćajmo se u prošlost

Prema izjavama glavnih aktera do smjene je došlo u dogovoru Vincelja i Sikirice, no neslužbeno, u Gradskom HNS-u ne mogu prežaliti što Vincelj nije postao gradonačelnik Krapine na prošlim izborima. Nenad Sikirica je dipl. ing. elektrotehnike, prodekan za nastavu Veleučilišta u Krapini, potpredsjednik Krapinskog informatičkog kluba. Zbog obveza u stranci više neće biti zaposlenik Srednje škole Krapina, gdje također radi.

- Moram imati više vremena i posvetiti se bitnim projektima za grad. Što se tiče mjesta gradonačelnika činjenica je da smo mi postigli dobar rezultat, ali nikako ne možemo biti zadovoljni što naša koalicija nije dala gradonačelnika - rekao nam je Sikirica i dodao kako su u stranci svjesni trenutačnih problema i prvi zadatak novog sastava bit će konsolidacija vlastitih redova. - Vjerujem da ćemo imati pozitivan zamah i da ćemo s novom snagom kojeg donose mlađi ljudi, s njihovim idejama i razmišljanjima, krenuti prema naprijed, ne vraćajući se na prošlost – rekao je Željko Vincelj na skupštini, a nama je rekao kako mu treba malo odmora, da je on u svom političkom životu puno napravio.

- U stranku sam uključio svu svoju rodbinu i prijatelje, pa je sada red na drugima, ja ostajem aktivan u Gradskom vijeću, a i potpredsjednik sam - rekao je Vincelj, iza kojeg je ipak zavidna karijera.

Realan plan

Iako nije postao gradonačelnik, Vincelj je bio je saborski zastupnik, direktor Krakoma, radio je u Zagorskom vodovodu, kao pomoćnik direktora za odvodnju, a sada je ravnatelj Županijske uprave za ceste. Novi predsjednik Sikirica pak se namjerava više baviti projektima važnim za grad i ljudima u stranci. - Napravit ćemo realan plan i njega se držati, a bitno je da djelujemo timski, jer samo tako možemo naprijed – poručio je Nenad Sikirica. On i Vincelj veoma su aktivni u radu Gradskog vijeća Krapine, u kojem koalicija SDP-HNS-HSU ima većinu.

Komentara 2

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
13:05 13.11.2013.

Nisam znal da smo još u 2005-oj...

ZA
zagorec2012
13:42 13.11.2013.

pa taj krapinski HNS i SDP uvijek kasni par godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije