Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi pas Francuske

Nemo iz azila u palaču

Emmanuel Macron i pas
Reuters/PIXSELL
30.08.2017.
u 11:57

Križanac između labradora i grifona strar je dvije godine, a predsjednički par po njega je u sklonište za napuštene pse otišao u nedjelju

Dvogodišnji križanac između labradora i grifona prošli je vikend boks u azilu zamijenio za Elizejsku palaču. Emmanuel i Brigitte Macron proveli su dva sata u azilu za pse kako bi odabrali novoga ljubimca. Pas je odmah dobio novo ime – Nemo, po glasovitu liku kapetana Nema iz romana Julesa Vernea “20 tisuća milja pod morem”, što je najdraža knjiga njegova gazde.

Nemo je odmah pokazao dobre pseće manire i preuzeo sve protokolarne dužnosti pri dočekivanju i pozdravljanju visokih gostiju. Hodao mu je uz nogu kada je dočekivao predsjednika Nigera Mahamadoua Issoufoua. Dok su se dvojica predsjednika pozdravljala, pas je diskretno sjeo, a potom ih je poslušno otpratio u palaču. Nakon što je obavio sve svoje dužnosti, prva dama Brigitte odvela ga je na igru i istraživanje u park Elizejske palače.

Tradicija je da francuski predsjednik ima psa, i to labradora. Macronov prethodnik Françoise Hollande imao je čistokrvnu labradoricu Philaeu. Macron se odlučio za psa iz azila, a mnogi politički komentatori napisali su da je križanac Nemo odličan odraz Macronova političkog razmišljanja. U njemu se nalazi malo tradicije (labrador) i ponešto novoga (grifon). Također, naglašavaju i da to što je pas križanac odražava Macronovu politiku koja nije ni desna ni lijeva, nego nekakva kombinacija.  

  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije