Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedan poraz Rusije

Nemilosrdni čečenski general Magomed Tušajev ubijen u borbama oko Kijeva

Twitter
27.02.2022.
u 10:55

Tušajev je ubijen u borbama oko Hostomela, sjeveroistočnog predgrađa Kijeva u kojem se nalazi aerodrom

Na ukrajinskom ratištu sudjeluju i čečenske trupe, na glasu kao nemilosrdne. U borbama oko Kijeva ubijen je njihov general Magomed Tušajev, prenose ukrajinski mediji, a potvrdio je to na Twitteru i bivši ukrajinski veleposlanik u Austriji Oleksandr Šerba. Tušajev se smatrao jednom od najboljih vojskovođa Ramzana Kadirova, Putinu odanog vođe Čečena. 

"On se neće vratiti kući iz Ukrajine. Što si izgubio u Ukrajini, Magomede, ha? Rusijo, odlazi kući. Zaustavite Rusiju, Ukrajina je pod napadom", napisao je Šerba. 

Tušajev je ubijen u Hostomelu, sjeveroistočnom predgrađu Kjeva u kojem se nalazi aerodrom. Prema jednim izvorima, Tušajev stradao je braneći 56 ruskih spremnika nafte, prema drugima riječ je o 56 ruskih tenkova koje je uništila ukrajinska vojska. Novinar "Th Kyiv Independenta" Ilija Ponomarenko tvitao je pak kako se ukrajinska elitna vojna jedinica Alfa Grupa bori s Čečenima kraj zračne luke Antonov sjeverozapadno od Kijeva.

Otpor koji su Ukrajinci pružili kod Hostomela velik je poraz za ruske snage koje, usprkos Putinovom prvobitnom planu, još uvijek nisu osvojile niti jedan veći ukrajinski grad.  

 

 

Komentara 22

BH
Bunjevac=Hrvat
11:48 27.02.2022.

što je tražio to je dobio.Drugo mu ni ne sljeduje.

Avatar Matteo1212
Matteo1212
11:38 27.02.2022.

jedno smeće manje, well done Ucraina, samo tako tamanite ih što više to bolje

Avatar Joja
Joja
11:45 27.02.2022.

Rusofili tuguju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije