Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istarski HSP AS

'Nema volje za spašavanjem financijske opće nevolje zemlje i njezinih građana'

Ana Kolić Marković
Duško Marušić/PIXSELL
03.02.2014.
u 09:17

Metode porezne politike kojom građani jedini izvlače Hrvatsku iz ovog ponora su pogubne za proizvodnju, ističu iz HSP AS.

'Prijedlog HSP Ante Starčevića premijeru Milanoviću da se poduzmu koraci za konačno proglašenje gospodarskog pojasa te na taj način realizira barem jedan korak u gospodarskoj politici, ovaj put u ribolovnoj, te tako pokaže volju za spašavanjem djela gospodarstva Hrvatske, odbačen je, jer volje za spasom te privredne grane jednostavno nema. A nema volje ni za spašavanjem financijske opće nevolje zemlje i njezinih građana', stoji u priopćenju istarskog HSP AS, koji potpisuje predsjednica Ana Kolić Marković.

U nastavku navode "metode porezne politike kojom građani jedini izvlače Hrvatsku iz ovog ponora su antistimulativni i pogubni za proizvodnju.

'No, niti Linić niti itko iz osovine SDP-IDS-HNS-HSU nije sposoban i ne želi povući gospodarske konce pozitivne za ekonomsku budućnost ove zemlje. Štoviše, ne žele privući ni stručnjake voljne postaviti put ozdravljenja hrvatskog gospodarstva samo zato jer oni vjerojatno nisu stranački podobni. A kao i nekad u Jugoslaviji, i sada u Hrvatskoj političku moć imaju samo poslušni i podobni – no nikako stručni. Upravo suprotno. Valja zaključiti da ideologija vlada hrvatskim gospodarstvom i pritom ga vodi u propast. Pitaju li se hrvatski građani gdje su stvarno povoljni krediti za proizvodnju, za industriju? Gdje se to mijenjaju zakoni kako bi se stvarno potaklo i olakšalo pokretanje proizvodnje? Intervencija države u ekonomski sustav kroz direktne stimulacije nema. Ali zato povoljne kredite za svoje članove ima, zato mijenjanje zakona kako bi se spasili pojedinci koji su ubijali Hrvate ima. Znači – SDP i partneri ponekad jako dobro znaju kako se okreću politički kotačići no samo kad je to u njihovom interese. Nažalost činjenica jest da interes Hrvatske i svih nas im nije ni najmanje bitan", navodi istarski HSP AS.

Ističu i kako je "poražavajuća činjenica da ni dan danas nemaju strategije niti u poduzetništvu, niti na relaciji visokog obrazovanja i gospodarskih grana, još manje u pronatalitetnoj politici, isto tako niti u reformi javne uprave.

>>Istarski HSP AS traži objašnjenje GONG-a za diskriminaciju građana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije