Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crveni križ

'Nema veće i ljepše ljubavi prema čovjeku od darivanja krvi'

krv (1)
Foto: Maja Šantoši
1/6
25.10.2013.
u 16:27

Zahvalnicu i značku su za darivanje čak 5,10,20,25,30 i 40 puta, sveukupno su dobila 123 dobrovoljna darovatelja krvi

U Virovitici je danas u prostorijama Crvenog križa obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi povodom kojeg je na maloj svečanosti, predsjednik virovitičkog gradskog društva Crvenog križa Zdravko Blažičević uručio zahvalnice te je prisutne darivatelje podsjetio da se danas obilježava 60 godina darivanja krvi u Hrvatskoj , a prva akcija darivanja je organizirana 25. Listopada 1953. u Željezari Sisak.

Blažičević je naglasio da \'\'nema ljepše i veće ljubavi prema sugrađanima, od one koju pokazuje sam davatelj\". Blažičević se prisjetio i Domovinskog rata, te podsjetio da tijekom cijelog ratnog vremena na području RH nije trebala pomoć susjednih zemalja,te je podsjetio da su i tada darivatelji krvi bili nesebični, te su sve one zalihe koje su nedostajale u vrijeme rata, sve potrebe su podmirenje upravo iz resursa hrvatskih darivatelja ove vrijedne tekućine. Zahvalnice su uručene onima koji su 35, 50, 70 ili čak više od 100 puta darivali krv. Nemet Slavko, darivatelj koji je čak 100 puta darivao krv je danas dobio zlatni znak, a mali srebrni znak su dobili Kovačić Marija i Perak Štefanija za 35 puta darovanu krv, za 50 puta darivanja krvi mali srebrni znak su dobili Gašparić Mario, Šokec Marko,Rakijašić Zlatko, Lepko Željko, Bušetinčan Marijan, Dumenčić Zoran i Baračan Ivan, a veliki srebrni znak za ukupno 75 darivanja krvi su dobili Draganić Milan, Petrović Igor, Mitrović Zoran, Dorić Toma i Vale Ivan.

Humanost i ljubav prema čovjeku je danas bila naglasak na obilježavanju ovog važnog hobija koji je svijest svih nas.

Zahvalnicu i značku su za darivanje čak 5,10,20,25,30 i 40 puta, sveukupno su dobila 123 dobrovoljna darovatelja krvi s područja virovitičko-podravske županije te će im zahvalnice i značke biti poslane na kućne adrese, naglasio je Blažičević.

>> Od prvih darivatelja krvi u regiji, živo je još njih troje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije