Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontra

'Nema promjene. Istospolne zajednice su i dalje diskriminirane'

Patrik Macek/PIXSELL
06.09.2018.
u 13:40

'Apeliramo još jednom na Ministarstvo financija ... da prilikom donošenja novih izmjena i dopuna, usklade posebne porezne zakone s Ustavom i anti-diskriminacijskim zakonima'

Lezbijska grupa Kontra ustvrdila je u četvrtak kako u nizu poreznih zakona, o čijim izmjenama i dopunama danas završava javna rasprava, nema promjena vezanih za izvanbračne i istospolne zajednice, čime su one i dalje diskriminirane.

Kontra ističe kako su izvanbračne i istospolne zajednice eksplicitno navedene samo u Zakonu o upravnim pristojbama, dok se u svim ostalim zakonima na javnoj raspravi navode samo bračni partneri. 

U Zakonu o upravnim pristojbama dvije su zajednice navedene u dijelu o pribrajanju dohotka izvanbračnog druga ili životnog partnera kod računanja minimalnog iznosa za oslobođenje od pristojbi javnih uprava, čime im zakon u biti šteti, ističu iz Kontre.

S druge strane, istospolne i izvanbračne zajednice u drugim poreznim zakonima, koji uglavnom propisuju porezne olakšice, nisu uopće ni spomenute.

''Apeliramo još jednom na Ministarstvo financija ... da prilikom donošenja novih izmjena i dopuna, usklade posebne porezne zakone s Ustavom i anti-diskriminacijskim zakonima koji će biti na dobrobit svih građanki i građana Republike Hrvatske, bez obzira na njihov bračni status ili spolnu orijentaciju'', naglasila je u priopćenju Sanja Juras, koordinatorica grupe Kontra.

>> Pogledajte i video - Novinarka pred zgradu Vlade bacila kantu punu izmeta

Komentara 131

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
14:15 06.09.2018.

Samo čekam dan kad će počet podržavat pedofiliju, a vidim da se opasno bliži...

Avatar nekakav
nekakav
13:50 06.09.2018.

nek ove udruge pročitaju i neke druge zakone, posebno jedan krovni koji sve ovakve zajednice izjednačava sa bračnom zajednicom, i da se sve stvari koej se odnose na bračne 'drugove' odnose i na članove ovih 'zajednica'. znači, zakon veli da su izjednačeni, i svatko tko se želi domoći nekog prava iz npr. ove udruge, treba se samo pozvati na ove stvari. problem je što 'oni' žele da se u svim zakonima spominju baš 'oni', pa da onda ne bi bilo diskriminacije! ako mi zakonom moramo propisati kaznu da npr. odbijanje konobara da usluži ovakve ljude, onda imamo problem, jer nekome (konobaru) uzimamo pravo na svoje mišljenje i slobodno izražavanje svojih uvjerenja, stava. taj stav, uvjerenje, ne vrijeđa nikog. samo netko ne želi s nekim biti, niti mu nešto nositi, čak ni za novac.

KR
kruti222
14:31 06.09.2018.

evo opet pederluka&lezbača, završilo ljeto!!!!AHAHAHAHAHA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije