Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porezna uprava

Nema prisilne naplate za one koji su iskoristili reprograme

porezna
Goran Jakus/PIXSELL
01.10.2013.
u 12:14

Prema fizičkim i pravnim osobama koje su iskoristile mogućnost reprograma ili predstečajne nagodbe, neće se krenuti s mjerama prisilne naplate

Ovrhe očekuju fizičke i pravne osobe koje nisu iskoristile mjere za povoljnije vraćanje duga. Ministarstvo financija, Porezna uprava u više navrata poduzetnicima je dala priliku da uz povoljnije uvjete plate svoja dugovanja za poreze i ostala javna davanja.

S obzirom na to da je Porezna uprava temeljem Općeg poreznog zakona dužnike opominjala telefonskim putem i nakon toga im slala opomene, te da oni nisu iskoristili mogućnosti predstečajnih nagodbi ni četiri reprograma od 2012. godine na koje su putem javnih glasila više puta pozivani, pristupit će se prisilnoj naplati dospjelih tražbina.

Prema fizičkim i pravnim osobama koje su iskoristile mogućnost reprograma ili predstečajne nagodbe neće se krenuti s mjerama prisilne naplate.

Prema podacima Financijske agencije do 30. rujna 2013. godine ukupno je predano 5.098 zahtjeva za pokretanje predstečajne nagodbe, od tvrtki s 41.951 zaposlenim te iznosom dugovanja od 48,7 milijardi kuna.

Od ukupnog broja predanih zahtjeva, njih 562 odnosi se na dug veći od 10 milijuna kuna od tvrtki koje zapošljavaju 29.095 zaposlenih s dugovanjem od 44,4 milijardi kn.

Daljnjih 655 zahtjeva odnosi se na redovni postupak s dugovanjima do 10 milijuna kuna od tvrtki koje zapošljavaju 7.400 zaposlenih te imaju dug od 3 milijarde kuna, a 3.881 zahtjev odnosi se na skraćeni postupak predstečajne nagodbe.

>> Ovrha za obrte, tvrtke i građane s dugom većim od 2000 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije