Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović:

'Nema nikakve potrebe da se uključujem u raspravu o Kuščeviću'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
01.07.2019.
u 14:11

Moja je je glavna dužnost stabilnost državne vlasti, odnosno državnih institucija. One su stabilne i u ovom trenutku nema nikakve potrebe da se uključujem u tu raspravu, kaže predsjednica.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je poručila da su institucije države stabilne te da ona, kao predsjednica Republike, u ovom trenutku nema nikakve potrebe uključivati se u raspravu o ministru uprave Lovri Kuščeviću.

"Stvar je do predsjednika Vlade (Andreja Plenkovića) i do njegove koalicije. To ne mogu uopće komentirati. Moja je je glavna dužnost stabilnost državne vlasti, odnosno državnih institucija. One su stabilne i u ovom trenutku nema nikakve potrebe da se uključujem u tu raspravu”, odgovorila je Grabar-Kitarović na marginama svečane akademije u povodu Dana Hrvatske obrtničke komora (HOK), upitana kako komentira ponašanje HNS-a odnosno ucjenjuje li ta stranka premijera Plenkovića.

Video - Plenković o potezu predsjednice da odgodi izjašnjavanje o kandidaturi

 

HNS traži od premijera da smijeni ministra Kuščevića, jer smatra da je Kuščević "iz svega što se vidi u javnosti, najvjerojatnije koristio politički utjecaj radi osobne koristi”, a vezano uz preprodaju i prenamjenu zemljišta dok je bio načelnik na Braču.

Komentara 9

VI
vinkam
14:42 01.07.2019.

Da državne i javne institucije rade svoj posao do ovakvih nemilih pojavnih oblika besramnog i nezakonitog ili sumnjivog sticanja imovine ne bi niti došlo ... daklem morala bi se uključiti u raspravu

Avatar neidemdalje
neidemdalje
20:48 01.07.2019.

Drugim riječima...problem je plenkijev jer je lovro za njega odradio neke prljave poslove oko referenduma i kako ga sad bezbolno maknuti...

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
21:16 01.07.2019.

Trilateralne floskule

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije