Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nema kupca za DI Vrbovsko

16.06.2009.
u 16:36

Premda je prodajna cijena imovine Drvne industrije Vrbovsko 30,7 milijuna kuna, četvrtinu manje nego što je bila u prvoj prodaji za nekretnine i strojeve tog poduzeća od lani u stečaju, kupaca nema. Do danas nitko nije uplatio jamčevinu, što znači da se na Trgovačkom sudu, na ročištu za prodaju u petak, nitko neće pojaviti.

– Kada bi se imovina uspjela prodati, ovaj stečaj bio bi ogledni primjer kako se stečaj može brzo završiti jer poduzeće ima čistu imovinu i nema parnica koje uobičajeno otežu stečajeve – kaže stečajna upraviteljica Marija Ružić.

No, dodaje, investitora koji bi pokrenuli drvnu industriju nema, iako je bilo upita. Dugovi poduzeća iz Vrbovskog golemi su, 30,7 milijuna kuna, kada bi se našao netko spreman platiti taj iznos, isplatila bi se potraživanja razlučnog vjerovnika, HBOR-a, te I. isplatni red – dug državi i radnicima, svi bi ostali kratkih rukava.

Zasad od prodaje nema ništa, a možda se tomu ne treba čuditi jer je poduzeće iz Vrbovskog, koje je proizvodilo i izvozilo stolce i stolove u Sjevernu Ameriku i zapadnu Europu, palo u stečaj kada su zbog krize i recesije ta tržišta zatvorila vrata. Teško da bi se u istoj situaciji i novi vlasnik mogao ponovno probiti na ta ili naći nova tržišta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije