Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Nema kraja olujama: Nakon predaha u četvrtak, od petka novo pogoršanje

Munje prošarale nebo nad zagrebom
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
01.08.2023.
u 23:10

U srijedu će u cijeloj zemlji doći do postupnog smirivanja

Do kraja ovog tjedna očekuje nas nestabilno vrijeme s pljuskovima, no izgledi za dugotrajniju stabilizaciju rastu sredinom kolovoza, predviđaju meteorolozi DHMZ-a. U nastavku slijedi detaljnija prognoza za sljedeća tri dana.

Utorak će na kontinentu i sjevernom Jadranu početi sunčano i vruće, pa čak i sparno, no prema kraju dana i u noći na srijedu sa zapada će doći naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom, rekao je mr. sc. Dragoslav Dragojlović za HRT.

Temperatura će u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj biti od 12 do 16 stupnjeva ujutro do maksimalnih 32 po danu. Slične će biti i temperature na sjevernom Jadranu dok će temperatura na moru iznositi između 20 i 22 stupnja. Na kopnu će puhati umjeren južni i jugozapadni vjetar, na moru u noći umjerena bura, a tijekom dana također jugozapadnjak. Moguće je olujno nevrijeme. DHMZ u ovom trenutku za sutra ima na snazi narančasti meteoalarm na snazi za dvije regije.

U Dalmaciji će biti nešto toplije, do maksimalna 33 stupnja Celzijeva, a tijekom dana će puhati jugo. Očekuje se umjerena naoblaka u drugom dijelu dana koja će izostati na krajnjem jugu zemlje, gdje će biti sunčano uz blagi jugozapadni vjetar.

POVEZANI ČLANCI:

U srijedu će u unutrašnjosti zemlje doći do postupnog smirivanja, a povremeno bi mogla padati kiša u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Nešto će stabilnije biti u četvrtak, no neće potrajati jer već u petak je najavljeno novo pogoršanje vremena uz jaču naoblaku i pljuskove s grmljavinom.

Na Jadranu će srijeda i četvrtak biti suhi te barem djelomice sunčani, no promjena vremena u petak će krenuti sa sjevera i do kraja dana se proširiti na veći dio obale. Ponegdje je moguće olujno nevrijeme, a puhat će umjereno i jako jugo.

GALERIJA Posljedice razorne oluje u Cerni

Munje prošarale nebo nad zagrebom
1/23

Komentara 7

Avatar barba_arba
barba_arba
00:12 02.08.2023.

Pa blizu je peti kolovoz i obljetnica oluje svih oluja

Avatar mrIvan
mrIvan
01:50 02.08.2023.

Sigurno ti je Trump vrhovni meteo-autoritet.

Avatar mrIvan
mrIvan
01:48 02.08.2023.

Gospon ne možeš biti ni u svojim snovima a kamoli u mojoj realnosti. Fulir ti je i previše - jer nisi duhovit niti pametan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije