Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGA U PETRINJI

Nekoliko vijaka moglo je spasiti 12-godišnjeg Luku Milkovića

luka milković
Foto: Antun Petračić
1/5
08.04.2014.
u 19:30

Na groblju sv. Benedikt pokopan poginuli dječak

Peti A razred Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji ostao je na 16 učenika, njihov 12-godišnji vršnjak i prijatelj Luka Milković sat iza podneva pokopan je na središnjem gradskom groblju sv. Benedikt.

Sebastijan je čvrsto držao sliku svog prijatelja. Sa suzom u oku dječak je promatrao bijeli lijes u kojem je bilo Lukino tijelo. Njih su se dvojica u petak zajedno igrala na travnjaku igrališta NK Češko Selo kada je Luka skočio na vratnicu prastarog i nekoliko puta zavarivanog petmetarskog gola. Konstrukcija je popustila, vratnica je pukla i dječaka udarila u zatiljak. Mali Luka preminuo je u noći na ponedjeljak u bolnici u Klaićevoj u Zagrebu. Sebastijan je sliku svoga prijatelja predao Lukinu mlađem bratu, prvašiću Marku.

Pokopu je nazočilo svih 490 učenika Lovrakove škole. Roditelji Krunoslav i Danijela s ponosom su donirali sinove organe jetru i bubrege, a grad Petrinja pomogao je obitelji da namiri sve troškove. Pokopu su nazočili gradonačelnik Darinko Dumbović i zamjenici Svjetlana Lazić i Branimir Bešlić, a zbog sprovoda sjednica Gradskog vijeća zakazana u 13 sati pomaknuta je sat i pol kasnije.

Dodajmo kako policija intenzivno istražuje okolnosti nesretnog događaja, a poznato je da su metalne vratnice namijenjene za nogomet limača i kadeta ostavljene na neograđenom igralištu i bez nadzora.

– Treba ih položiti i osigurati od podizanja i nošenja – kaže tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Petrinje, kineziolog po struci, Veljko Ognjenović. Takvo je logično pravilo, ali ga se ne drže treneri djece i mladeži ni drugi odgovorni po klubovima.

Malonogometni trener Renato Čupić još je prije nekoliko godina predlagao da se urede vanjska nogometna igrališta.

– Osiguravanje golova uz pomoć nekoliko vijaka vrlo jeftino, ali opet je puno neosiguranih golova u našoj zemlji. Stav “lako ćemo, n’eš ti” dovodi do ovakvih situacija. Nadležni često shvate opasnost tek onda kad se dogodi nesretan slučaj. Neka sad netko objasni roditeljima zašto se za to prije nisu pobrinuli? – kaže Čupić.

Odgovornost za utvrđivanje valjanosti igrališta je na gradovima i općinama te bi provjere valjanosti dječjih igrališta trebali obavljati komunalni redari. Policija pokušava utvrditi moguću odgovornost vlasnika igrališta, no upravo je dokazivanje vlasništva problem. Igralište je nekoć bilo u vlasništvu Grada Petrinje, nakon čega je prebačeno na mjesni nogometni klub. Policija još nije točno utvrdila vlasnika igrališta.

>>Gol pao i ubio dječaka, roditelji donirali organe

Komentara 18

CO
coolman
21:10 08.04.2014.

Ti golovi su već izazvali puno tragedija, na pr. isti slučaj pred dvije godine u Popovači i još mnogo sličnih slučajeva. Odgovornost nije teško utvrditi. Za sigurnost je odgovoran vlasnik igrališta. Ovakav neosiguran gol je opasan po život. Ali izgledaa da policija ni tu ne obavlja svoj posao.

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
19:56 08.04.2014.

a u toj županiji je merzelica sređivala stvari?

PU
purger1
22:09 08.04.2014.

Luka čuvali te anđeli!!! prošle godine na igralištu srednje grafičke škole u Zagrebu pao je gol na mog sina.Srećom mali se izmaknuo u posljednji tren i teško mu je oštečena noga!! pazi dalje,policija odradila uviđaj,a kako mi kažu drugovi uu plavom,nije poginuo pa neme ni potrebe za ekipom iz očevida,škola tj.kvazi domar sliježe ramenima veli nisam ja kriv ustvari nitko nije kriv nego klinac sam ,kaj se ima igrat na igralištu,strašnoo,zemljište je od grada ,no ni oni nisu krivi i tako u krug.Pa da poludiš i sam sudiš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije