Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"premium" delicija

Nekad hrana siromaha, danas dostupna samo bogatijima: "Čvarci poput zlata?! Pa tko ih kupuje za 400 kuna"

12.12.2022.
u 09:15

Jasno je da proizvođači kojima su hrana za ishranu svinja i energenti proteklih godinu letjeli u nebo dio troškova prelijevaju i na kupce i dobavljače. Isto tako i zacementirana cijena nekih kategorija svinjetine (koje čine oko trećine svinjske polovice) i nedostatak radne snage u preradi, u klaonicama i mesnicama. Oni OPG-ovi koji proizvedu manje svinja uvijek mogu licitirati s cijenom svojih proizvoda jer se kupci za takvu robu u pravilu uvijek nađu. No većim je sustavima, kojima su trgovački lanci glavni način prodaje, važno nadjačati konkurenciju i privući kupce.

Ključne riječi

Komentara 22

KO
koraknaprijed
09:39 12.12.2022.

Samo lijeni i ne sposobni plaćaju 400 kn za čvarke. Kupiš 10 kg slanine,300 kuna,isjeces na komadiće i u lonac na vatru ( dodatke možeš naći ma internetu) skuhas ocijedite i bingo imaš 7 kg svinjske masti i 3 kg čvaraka za malo više od 300 kn.

TT
tttinkyyy
09:37 12.12.2022.

Čvarci iz austrije u Lidlu bili 7 kuna 250 grama, kad su ovi naši izlobirali da se ti čvarci maknu iz frižidera, odjednom je počelo ovo igranje sa čvarcima koji koštaju 200 kuna po kili. Bacajte ih u kafileriju stoko pohlepna bolesna.

DU
Deleted user
09:29 12.12.2022.

Da mi je znati tko kupuje taj odpad i zasto? Puniti djepove lopovima koji vide masnu zaradu na odpadu ! Ljudi nemojte kupovati pa ce cijene past i bit ce sretni da dobiju 3 Eura po kili bando lopovska!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?