Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGIBIJA MOTOCIKLISTIČKOG ASA

Neka smrt moga muža bude pouka mladim vozačima!

16.03.2009.
u 18:43

KARLOVAC – Uvijek sam se bojala da bi Darko mogao stradati, no on je baš pazio da oprezno vozi. Neoprezna ga je vožnja mladih uvijek smetala, a sam se nikad nije vozio bez zaštitne kacige – ispovijeda svoje osjećaje Branka Černugelj, udovica Darka Černugelja, motorista stradalog na cesti prema Ozlju, s kojim bi 25. travnja proslavila 22 godine braka.

Umro pokretač škole sigurne vožnje

Pouka svima
Černugelja, koji iza sebe ostavlja i dvoje djece – 21-godišnju studenticu Natašu te 18-godišnjeg maturanta Ivana – oborio je u nedjelju u 13 sati džip BMW X5 zagrebačkih registracija kojim je upravljao 20-godišnjak. Unatoč naporima liječnika Opće bolnice u Karlovcu, izdahnuo je istoga dana u 23 sata. Obiteljsku kuću Černugeljevih od trenutka nesreće posjećuju brojni članovi obitelji, prijatelji, kolege i poznanici. Gubitku usprkos, Branka Černugelj ne želi optuživati nikoga.

– Neka smrt moga supruga bude pouka mladim vozačima, a neka i roditelji pripaze pri darivanju skupih vozila svojoj djeci – kažesupruga Branka. Njezin je suprug, kao što je i sin, bio aktivan i uspješan sportaš. Prije tri godine osnovao je Sportski motoklub Karlovac, čiji je bio i predsjednik, a također je osnivač i Hrvatske udruge branitelja motorista.

Preko kluba je od 2006, u suradnji s MUP-om i Gradom Karlovcem, organizirao školu sigurne vožnje motocikala i skutera. Inicijator je usto i akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Moto njegova kluba bio je “Brzo na pisti, polako na cesti”.

Ironija je sudbine da je poginuo na zadatku sređivanja dokumentacije za ovogodišnju školu sigurne vožnje.

Motociklistički mimohod
U njegovu klubu šokirani su gubitkom prijatelja, dvostrukog motociklističkog prvaka Hrvatske u klasi 4 te najboljeg hrvatskog motociklista.

Pokop Darka Černugelja bit će u srijedu u 13.30 u Karlovcu. Prije toga u 12 sati će se okupiti stotine motociklista kako bi odali počast kolegi motociklističkim mimohodom od mjesta nesreće kroz središte grada do vječnog počivališta na Dubovcu.


Mladić vozio tri puta jači automobil nego što je prema zakonu smio

Protiv vozača podnesena je kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a oduzeta mu je i vozačka dozvola. F. G. (20) vozio je BMW X5, automobil koji je znatno snažniji nego što bi mladi vozač smio voziti. Prema zakonu, dvije godine nakon položenog vozačkog ispita vozači ne bi smjeli voziti auto s više od 75 konjskih snaga. BMW X5 već i u naslabijoj verziji ima čak 231. Motociklist je kawasakijem udario u terenac koji se nepropisno uključivao s benzinska postaje pokraj naplatnih kućica autoceste. Mladić je vozio nedopuštenim smjerom na benzinskoj postaji, a zatim je prešao preko “otoka” i presjekao mu put. (zb)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije