Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dar uz Večernjak

Neka Majka Božja uvijek bude s vama uz poklon Večernjeg lista

Četiri slike Majke Božje
Foto: VL
09.08.2018.
u 15:22

Ove nedjelje, uoči blagdana Velike Gospe, u svom Večernjem potražite četiri slike Majke Božje

Dana 1. studenog 1950. godine papa Pio XII. službeno je proglasio nauk da je Marija, Majka Božja, uznesena na nebo dušom i tijelom. Time je Pio XII. pretvorio u blagdan tradiciju koja je stara gotovo koliko i samo kršćanstvo. Dan 15. kolovoza proglašen je danom Marijina uznesenja, čime je nastao blagdan Velike Gospe koji nam se bliži. Stoga je Večernji list pripremio poseban dar za svoje čitatelje: četiri slike Majke Božje koje ćete moći pronaći u Večernjem listu 12. kolovoza.

Velika Gospa poznata je kao svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije jer se 15. kolovoza uzima kao dan kada je po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo svojega uskrsnuloga sina Isusa Krista. Blagdan Velike Gospe u Hrvatskoj je državni blagdan zbog velikog značenja za hrvatske vjernike. Mnoštvo vjernika hodočasti u čak 20 marijanskih svetišta.

Dok slavite Veliku Gospu, ponesite slike Djevice Marije sa sobom na hodočašće ili misu. Večernji list vam u nedjelju 12. kolovoza daruje četiri slike Majke Božje kako bi njen lik uvijek bio s vama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije