Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvanredno stanje

Neizvjesna situacija u Karlovcu, aktivirale se sve četiri rijeke: Poplave prijete Ogulinu, izlila se Dobra

Karlovac: U naselju Selce rijeka Kupa  izlila se iz korita te poplavila cestu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/13
17.05.2023.
u 12:52

U Karlovac je dostavljeno 30.000 vreća s pijeskom, a još 60.000 će stići. Prema potrebi, iz Državnih robnih zaliha dostavit će se i dodatne pumpe kao i oprema za sanaciju nakon poplava, najavili su iz županijskog Stožera.

Obzirom na vodostaje karlovačkih rijeka za koje je proglašeno izvanredno stanje i koje po satu još uvijek rastu po dva centimetra, održan je i sastanak Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda kazao je da su se aktivirale sve četiri rijeke koje su tijekom noći značajno porasle.

Video: U naselju Selce kod Karlovca rijeka Kupa izlila se iz korita i poplavila cestu

Hrvatske vode, rekao je generalni direktor Zoran Đuroković, iz sata u sat prate situaciju, jer aktivirale su sve četiri rijeke.

 - Prognoze su da će biti još kiše, vodostaji Kupe u Karlovcu su u porastu. Vodostaji će ovisiti o novim oborinama. Moguće je da će pasti 20 do 50 cm novih oborina i to će utjecati da dobijemo i drugi val. Posebno ćemo pratiti ogulinsko područje, gdje je potencijal za nove kiše i veći. Za sada je dobro došlo što smo Đulin ponor očistili i situacija je stabilna, ali tamo moramo biti jako oprezni kako bismo grad Ogulin obranili -  poručio je Đuroković sa sastanka.

Karlovac: U naselju Selce rijeka Kupa  izlila se iz korita te poplavila cestu
1/13

Ravnatelj ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut smatra da županijski stožer radi dobro.

- Stožer Karlovačke Županije radi vrlo dobro, sve pripremne i operativne aktivnosti se provode, isto tako i stožeri grada Karlovca i općina. Sve što je zatraženo, to je i dostavljeno. Prebacujemo pumpe iz robnih zaliha koje su potrebne, doći će i dodatni vatrogasci -  rekao je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH Damir Trut.

U Karlovac je dostavljeno 30.000 vreća s pijeskom, a još 60.000 će stići. Prema potrebi, iz Državnih robnih zaliha dostavit će se i dodatne pumpe kao i oprema za sanaciju nakon poplava, najavili su iz županijskog Stožera.

U naselju Selce rijeka Kupa se izlila iz korita i poplavila cestu. Došlo je i do izlijevanja rijeke Dobre na državnu cestu 42, ispod Frankopanske kule, koja je zatvorena za promet. U Ogulinu je poplavljen azil za životinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije