Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritike

'Kaos! U pet godina državne mature nije bilo propusta kao ovoga lipnja'

državna matura
Foto: Leonard Ninčević/Pixsell
01.07.2015.
u 15:00

Raspisivali su javne pozive i mijenjali kriterije sve dok nisu dobili ljude koje su željeli, napisao je za portal Nastavnici.org Begović

"U pripremi i provedbi ovogodišnje državne mature dogodilo se više nepravilnosti nego u prethodnih pet godina zajedno. Zapravo jedina velika pogreška koja se dosad dogodila bila je zamjena eseja i testa iz hrvatskog jezika prije dvije godine u tri škole zbog čega je test morao biti ponovljen u cijeloj zemlji. Međutim, bila je to samo uvertira u kaos koji je počeo ove godine", napisao je za portal Nastavnici.org o ovogodišnjoj državnoj maturi ispitni koordinator iz Gimnazije Vinkovci Nedeljko Begović koji je u njezinu provođenju sudjelovao od uvođenja.

Begović je podsjetio na niz nepravilnosti, primjerice pri izboru članova stručnih radnih skupina koji su pripremali zadatke za testove. "Raspisivali su javne pozive i mijenjali kriterije sve dok nisu dobili ljude koje su željeli.

S obzirom na sve to, ovogodišnja matura nije ni mogla bolje ispasti. Žalosno je što su u cijeloj priči najviše pogođeni učenici, dok je državna matura dobrano uzdrmana", zaključuje Begović.

>> Blog 'Škola za 5': O državnoj maturi iz prve ruke

>> Maturanti su na rubu živaca. Ne žele ispaštati zbog tuđih propusta

>> Procurila i tema eseja razine A iz engleskog jezika, Ministarstvo traži istragu

Komentara 2

DU
Deleted user
15:10 01.07.2015.

Kladim se da je gospodin N. Begović istaknuti član HDZ-a. Kladim se i da mu je već 'nešto' obećano za poslije izbora (ako i nije član znasestranke, što sumnjam). Prijašnjih je godina bilo toliko propusta i financijskih malverzacija (onih 100 milja kuna...recimo) tako da nekako ne mogu vjerovati da su ih VEĆ uspjeli nadmašiti Iako su na dobrom putu, kaj je-je).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije