Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPORUKA DUBROVAČKIM RODITELJIMA

Necijepljenoj djeci zabranjen dolazak u vrtiće

Ospice u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/3
11.06.2018.
u 13:58

Sva djeca koja nisu cijepljena trebaju ostati u svojim kućama najmanje do 26. lipnja 2018., a svu cijepljenu djecu koja razviju neke od respiratornih simptoma koji mogu upućivati na ospice treba odmah udaljiti iz vrtića i konzultirati se s infektologom bez odlaska pedijatru.

Dječji vrtići Dubrovnik u dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uputili su roditeljima obavijest koja se odnosi na mjere opreza protiv moguće epidemije ospica, a sve s obzirom na to da je u našoj županiji procijepljenost još uvijek nedovoljna da bi se stekao kolektivni imunitet protiv ove jako zarazne bolesti, prenosi Dubrovački dnevnik. 



U obavijesti Dječji vrtići navode kako se svi roditelji necijepljene djece moraju što prije javiti izabranim pedijatrima i cijepiti ih u što kraćem roku te su dužni o tome obavijestiti zdravstvenu voditeljicu vrtića. 

Također, kako stoji u obavijesti, sva djeca koja nisu cijepljena trebaju ostati u svojim kućama najmanje do 26. lipnja 2018., a svu cijepljenu djecu koja razviju neke od respiratornih simptoma koji mogu upućivati na ospice treba odmah udaljiti iz vrtića i konzultirati se s infektologom bez odlaska pedijatru. 

 



Ujedno je u tijeku i provjera cijepnog statusa svih djelatnika Dječjih vrtića Dubrovnik, a preporuke su podložne promjenama sukladno razvoju situacije i novim informacijama koje prikupljaju, obavještavaju iz Dječjih vrtića.   

Dosad je potvrđeno osam slučajeva oboljelih od ospica, od kojih su većina djelatnici Opće bolnice Dubrovnik koji su bili u kontaktu s prvim zaraženim krajem svibnja, 34-godišnjakom iz Stona. Nakon pojave ospica kod djelatnika, bolnica je zabranila posjete bolesnicima.

 

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar essek22
essek22
14:53 11.06.2018.

Samo da prođe epidemija bez ijednog stradalog djeteta....a dalje moramo kao društvo da se borimo protiv neznanja i teorija zavjera.

Avatar Orlando!
Orlando!
15:01 11.06.2018.

Ma da, bolje je slušati nepismene pobornike protiv cijepljenja, tipa Jelena Karleuša,, a kad neko dijete bude životno ugroženo, boliće je ona stvar za njega.

TH
than
15:34 11.06.2018.

Pa to je bilo i za očekivati. Oni koji su cijepili djecu sigurno ne žele da im djeca budu izložena dodatnom riziku. Jedna je stvar, ako se drugo dijete ne može cijepiti zbog zdravstvenog razloga, a sasvim druga, ako jee to zbog odluke roditelja. Ukoliko su donijeli odluku da neće cijepiti dijete, onda neka se dogovore sa nekim privatnim vrtićem. Još samo da nađu prostor i odgojateljicu koja će raditi sa tom djecom. Tu kada se jedan razboli, mogu slobodnu svi u karantenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije