Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogić Bogićević:
Povratak na članak

Neće više biti rata, ali mogući 
su ograničeni sukobi i prekrajanje granica

"Uvijek se ratovalo i toga će po svijetu još biti. Ono što je kod nas bilo najgore, to je da je manje bilo rata, a više iživljavanja nad ljudima", kaže bivši član Predsjedništva SFRJ.

Komentari 33

BF
brkonja fra brkati
17:00 08.06.2014.

Koristim priliku da još jednom zahvalim velikom ovom čovjeku što je bio pošten ,principijelan i moralan kad je to bilo opasno po život.Bogić Bogičević je bio presudni član predsjedništva SFRJ,čiji je glas spriječio legalizaciju vojnog udara od strane Miloševića i velikosrpske klike i izlazak JNA iz vojarni na osnovu legaliteta.JNA je izašla iz vojarni,ali bez dozvole vrhovnog zapovjednika,a to je bilo Predsjedništvo tadašnje SFRJ i zapravo je JNA počinila vojni državni udar.Onaj politički državni udar je bio,kad je Milošević ukinuo SAP Kosovo i SAP Vojvodinu kao konstitutivne elemnte SFRJ i time derogirao Ustav SFRJ.Tim je činom SFRJ prestala postojati kao država. !! Na toj dramatičnoj sjednici,Srbi su bili uvjereni da će od 8 glasova,imati većinu no zapeli su na Bogičeviću.Vršili su veliki pritisak na njega,ali je Bogić ostao dosljedan do kraja.On je imao viziju kuda vodi velikosrpska politika i nije htio biti dio te politike,kao predstvnik BIH u Predsjedništvu SFRJ.Srbi su već imali osigurane glasove pokrajina kojima su ukinuli autonomiju,ali su koristili glasove svojih instaliranih trabanata u tim pokrajinama,uz glas Crne Gore.Falio je taj presudni peti glas,kojeg nisu uspjeli osigurati pa je ostalo na kraju 4:4,što je značilo da se odluka ne može provesti jer mora glasati većina.Taj čovjek zaslužuje najveće hrvatsko odlikovanje jer je jedan od prvih koji je hrabro stao na put velikosrpske agresije.

VL
WC
wolf_cro
17:00 08.06.2014.

I te kako će opet biti rata. Srbi se nisu nikad odrekli velikosrpskog sna, a bošnjaci neće moći vječno testirati hrvatsko strpljenje svojim agresivnim ponašanjem prema Hrvatima BiH.

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
18:44 08.06.2014.

Hvala Bogić Bogičević....Svi vi koji ste malo stariji sjetite se da je njegov glas bio na strani Hrvatske prije 20 i kusur godina....

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
19:22 08.06.2014.

Covjek je ostao gotovo zaboravljen sve ove godine, a odigrao je znacajnu ulogu u onim ludim vremenima. Bogic Bogicevic je cinio ono sto je mislio da je ispravno i posteno i zato mu hvala sto je bio to sto jeste. Nadam se da ce netko u Hrvatskoj naci nacina da mu uruci priznanje za njegovu ljudskost i postenje.

VL
DR
dragica949
18:30 08.06.2014.

U tim ludim vremenima trebalo je stisnuti petlju i biti Bogić Bogičević. HVALA.

VL
AP
apolon
17:46 08.06.2014.

Da! slažem se sa zaključkom "fra- brkatoga" B. Bogić je bio presudan igrač koji nije podlegao zahuktaloj veliko-srpskoj propagandi 1991god. svaka mu čast osobito gledano u prizmi da je porijeklom - Bosanski Srbin,šteta što nije uspio zaustaviti ratne bubnjeve u uspio zaustaviti ratne bubnjeve u Bosni!

VL
WC
wolf_cro
19:39 08.06.2014.

Zanimljiv primjer dvostrukih kriterija. Kad su Hrvatti s pravom odlučili da im Beograd više nikad ne bude tutor onda ste na sve strane laprdali o ustaštvu i razbijačima ionako nametnute Juge, a sad bi osnivali državu u državi (i to na prostorima očišćenim genocidom i najgorim zločinima od WWII). Da će proći bez rata sigurno neće, ali vi trenutno imate puno više neprijatelja oko sebe, tako da će nama biti teško, ali vama nikako.

VL
Avatar Pinokio
Pinokio
16:54 08.06.2014.

Isto bi bilo. Oni koji su htjeli rat da bi vas mogli opljackati bi ga opet ucinili.

VL
HR
hrxxx111
19:40 08.06.2014.

da zanemarimo balkan, ratova ce uvijek biti,proizvodaci oruzija su veliki sponzori kandidatima na izborima. Ameri su najbolji pokazatelj toga,Bushovi sponzori su bili proizvodaci oruzija i naftasi, i sto se dogodilo ?

VL
Avatar fircik
fircik
17:32 08.06.2014.

Republika Srpska ce otici referendumom. Za ostatak Bosne ne znam. Tu ce ovaj Bogicevic opet da se angazuje.

VL
DU
Deleted user
19:28 09.06.2014.

Pod čijim zapovjedništvom u rat? Zokija,obielji pušić i sličnih, previše je šljama isplivalo da ne bi iskoristili priliku za sanitarno čišćenje države.

VL
SU
superfinta
18:03 08.06.2014.

Republikaner srbska kako je nastala tako bi mogla i nestat.Turska je vlast bivala oko 400g.i nestala bez traga.Samo postoji jos turzizam i turski obicaji.Jugoslavija 45g.nestala.Carstva prolaze a narod ostaje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.