Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Ne ugura li zapadni Balkan, EU riskira Rusiju i Tursku na svojim vratima

Približavanje EU za BiH znači i rješenje nagomilanih kriza, a Hrvati svoju sudbinu u BiH vežu uz taj ishod

Komentari 2

HU
Hubrvi
18:06 21.06.2022.

EU vec ima na svojim odnosno na hrvatskim granicama i Tursku i Rusiju. T.zv. Bosnjaci vide Tursku i Erdogana kao svojeg zastitnika, nakon pobjede Turaka nad Hrvatskom kod evropskog nogometnog prvenstva vozili su pobjednicki korzo po Sarajevu i njihovo srca pripada Turcima. Srbi sa Dodikom na celu razumiju Rusiju kao svojeg zastitnika i nemaju uopce namjeru pristupiti EU. Suma sumarum niti je BiH nekakva drzava, niti je njoj mjesto u EU, jer kod Srba i Bosnjaka se nista nece promijeniti. Za taj neprirodni brak koji se zove BiH je jedino civilizizirano rjesenje razvod. A Hrvatska mora jacati svoju vojsku i zivjeti s tim, da na svojim granicama prema Srbiji i Bosancima ima narode, cija mrznja prema Hrvatskoj i Hrvatima ima patoloske oblike i koja traje vec stoljecima.

VL
TO
tolitol
22:13 21.06.2022.

EU je asocijacija 27 država članica koje se samo uz velike napore mogu usuglasiti. Nakon što su zadnjih godina u Poljskoj i Mađarskoj zavladali populisti, to je još teže. Sad bi trebalo u taj klub pod svaku cijenu ugurati i jednu BiH koja nikako ne funkcionira normalno unutar sebe ili jednu Srbiju koja ne zna ni što je ni što bi željela biti. Recept je to za propast. Tim se zemljama treba ponuditi neka vrsta priviligiranog partnerstva ili onoga što Macron zove "europska politička zajednica". Više od toga, odnosno sudjelovanje u donošenju odluka na razini čitave EU, nema nikakvog smisla i opasno je za samu EU.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.