Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad bombom

‘Ne spavam noću, razmišljam tko bi i zašto to napravio’

kordun
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
01.10.2013.
u 14:36

Nenad Amić moli policiju da nađe krivca i ne vjeruje da susjedi išta znaju, sa svima je dobar i pomažu si

Ne mogu griješiti dušu i bilo koga optuživati jer stvarno ne znam tko bi tako nešto mogao napraviti, tko bi pokušao ubiti mene i Željanu! Ne vjerujem da je itko iz sela, od susjeda, jer te ljude znam već četvrtu godinu, sa svima sam dobar, pomažemo si. Uostalom, da je netko od njih, dosad me već sto puta mogao napasti samog u šumi i ubiti, svi znaju što radim i gdje sam. Ne, to je morao biti netko “iz vana” – rekao nam je Nenad Amić, 33-godišnji Karlovčanin kojeg je prošloga tjedna u Gornjem Sjeničaku pokraj Karlovca ozlijedila eksplozivna naprava. Razgovarali smo s njim jučer u bolnici, u Zagrebu.

– Bolje mi je, liječnici kažu da ću vidjeti na ozlijeđeno oko, ali nikad više kao prije. Ma, čak i da umrem, nije mi žao, ali htio bih da se slučaj riješi, da policija nađe krivca. Noću ležim, ne mogu spavati i razmišljam, sve preokrećem u glavi, vrtim slike i nije mi jasno tko bi to i zašto napravio. Neizvjesnost je strašna. I Željana je u strahu pa sve je sa mnom proživjela i bježala i nad njom su letjeli geleri. Boji se noći, odlazaka do kuće, posebno sad kada mene nema i kad je sama s majkom. Boji se ići i u školu – rekao nam je Nenad.

Kaže da ga je policija ispitivala u Karlovcu i Zagrebu i da se svi jako trude, stoga vjeruje da će naći krivca.

– Samo to nam može donijeti mir jer ovako ni sâm ne znam kako ću se vratiti u selo jer kako da znam hoće li opet doći – dodao je. Iz Policijske uprave karlovačke rekli su da i dalje provode kriminalističko istraživanje. Nenad isključuje mogućnost da je ubojica, koji je imao pomagače, čekao nekoga drugoga.

– Kada sam izišao iz vozila da bih maknuo drvo, vidio sam da je nedavno posječeno te da je dio šume gdje je stajalo očišćeno kako bi pogled bio bolji. Tada mi je sve postalo sumnjivo, ali je bilo kasno, bomba je eksplodirala – sjeća se Nenad koji i dalje ne može zamisliti što je i koga natjeralo na takvo što. No, vjeruje da ga je počinitelj poznavao i da je čekao da baš on naiđe.

>>Mještani vidjeli čovjeka s bijelom naprtnjačom da trči prema šumi

>>Bacili bombu na 33-godišnjaka dok je vozio djevojku u školu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije