Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Ne postoje ideološke podjele nego grabež i obespravljenost

U rasprodaji bogatstava podjednako su sudjelovali i “ustaše” i “partizani”, kao što su podjednako skloni korupciji. A i jedni i drugi, kad im zatreba, polariziraju društvo i od te ga polarizacije spašavaju

Komentari 9

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
16:10 12.07.2019.

Točno, vidi se da Hrvatska nema jaku desnicu koja bi se bavila nacionalnim ekonomskim interesima...zato i je u takvom gospodarskom stanju, jer tko će se zalagati za smanjenje poreza,interese poduzetnika i investicijsku klimu,ako ne desnica...U hrvatskim medijima Salvinijevu Legu predstavljaju kao isključivo antimigracijsku stranku, a prešućuju njihov gospodarski program koji je izričito u korist privatnog sektora,pogotovo malih i srednjih poduzetnika

VL
MO
morskilav
11:13 12.07.2019.

Opetovano sam ovdje komentirao slijedeće: u nacionalnim temama (Istanbulska, Marakeš i sl) pisac i ja imamo jednake stavove. U ekonomskim (iako su i one podskup nacionalnih tema, možda najvažniji) novinar i ja imamo suprotne stavove. Novinar je ekonomski ljevičar (kao i sve naše vlade do sad) a ja desničar. Zašto misliš da HR treba nacionalizirati navedene tvrtke? Zašto misliš općenito da je država dobar gospodar, pogotovo ovako korumpirana država? Pri dnu smo na listama ekonomskih sloboda i doing business što znači da državu treba radikalno smanjiti a povećati osobne slobode. Ukupne rashode opće države treba smanjiti sa 46% na Irskih 27%. Naši mladi odlaze upravo u te zemlje "neoliberalnog" kapitalizma jer im je dosta komunizma. Ivkošiću, u ekonomskom smislu, drug Tito za tebe još nije umro!

VL
Avatar Observer
Observer
14:47 12.07.2019.

Hrvatsko drustvo se nije ni pokusalo otarasiti dugogodisnje ideoloske indoktrinacije iz bivse drzave. Deklerativno zivimo u "demokraciji" vec cetvrt stoljeca ali ljevicatsko-komunisticki mentalni sklop jos uvjek je duboko ukorijenjen u cijelom drustvu. Kako krenuti u istinsku demokraciju i slobodno trzisteste (kapitalizam) kada u svim segmentima drustva,kadrovi (sudstvo, mediji, skolstvo, birokracija i vladajuce strukture ) dolaze iz bivseg ili su "educirani" u bivsem socijalistickom sustavu ? Demokracija i slobodno trziste ne postaje nekakvim ili necijim dekretom ,kao Titin "petogodisnji plan ili Kardeljevo radnicko samoupravljanje", demokracija nije stanje nego proces koji se stalno usavrsava i nadogradjuje a Hrvatska jos uvjek tapka u tom jugo-komunistickom blatu a to je glavni razlog da mnogi nazalost odlaze .

VL
DU
Deleted user
15:23 12.07.2019.

..ustaše nisu imale vremena za bilo kakvu rasprodaju bilo koga ili čega..njihova vlast trajala je 4 mizerne ratne godine a ovih vampira već 75 godina šjor Ivkošiću..

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
23:51 12.07.2019.

Ivkosicu, zemlja je vec 30 godina okupirana od strane vojno-kriminalnih grupacija.

VL
SR
sramitese
22:22 12.07.2019.

nema lazljivca i lopova..ka sta su balkanci..na zalost..i mnogi tkz.hrvati zive na tom poluotoku..

VL
JP
jpavicic
09:51 13.07.2019.

Pa, veliki šef je svoju predizbornu kampanju pokrenuo na koruptivan način, iz odvjetničkog ureda svog prijatelja, da bi mu se debelo odužio u poslovima pljačke i rastakanja posrnulog Agrokora, da bi ga sada razni lešinari, poput kakvog jada i kukavelji, svakodnevnim ucjenama naganjali na besmislene, nepromišljene i štetočinski ishitrene poteze.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.