Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općina Koprivnički Bregi

Mještani Glogovca: Zbog uništenog puta ne možemo do svojih kuća

Cesta
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
07.05.2014.
u 10:00

Osjećamo se kao da smo odsječeni od svijeta - razočaran je Ivan Šurlović

Osjećamo se kao da smo odsječeni od svijeta. Zovem komunalnog redara tri dana i stalno mi govori da bude došla ekipa. Takoreći je nemoguće više ovdje automobilom proći, a nitko za to ne mari - nije skrivao nezadovoljstvo uništenim putom u Voćarskoj ulici u brežuljkastom dijelu Glogovca stanar Ivan Šurlović.

Put je potpuno uništen za zadnjih jakih oborina.

Sami poravnavaju put

- Tako je svaki put kad padne jača kiša. Put nije šodran godinama. Znam sa svojim traktorom često poravnati put, no sad ga nemam. Druga stvar bi bila da je to gorički put, ali to je ulica. Ima nas dosta koji ovdje živimo. Da nam barem stave mljeveni kamen, tučenac - kazao nam je jučer Šurlović, koji sa suprugom stanuje na kućnom broju 54.

Sličnog je razmišljanja i Željko Kolarec koji s obitelji živi nešto niže u ulici.

- Užas. Općina sustavno ne vodi brigu o nama. Ako odeš u grabu, auto ti je gotov. Ne mogu doći gosti, dva auta nema šanse da se krajcaju - rekao je Kolarec.

Stanare tog odvojka Voćarske muči i što cijelu zimu ulicom nijednom nije prošla ralica za čišćenje snijega. Ne čudi stoga, kažu, što su se prije nekoliko godina htjeli pripojiti Koprivnici.

Nema novca za asfalt

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić (HSS) rekao je da svake godine saniraju ceste u Glogovcu.

- Nemamo novca za asfalt i jake kiše nam stvaraju probleme. Za deset do 14 dana ćemo sve sanirati. Razgovarali smo s ljudima iz Kominga, koji je zadužen za održavanje nerazvrstanih cesta, i obećano nam je da će to riješiti na način da će staviti šoder, eruptivne zapune i poravnati sve s grederom. Vidjet ćemo koliko će to izdržati - istaknuo je načelnik, naglasivši da oni ne mogu protiv prirode.

- Nismo to mogli sanirati u dva dana - dodao je Hudić.

Rekao je da je Voćarskom u zimi prolazila ralica, osim u jednom odvojku. Nije znao reći radi li se o istom u kojem žive nezadovoljni stanari. Što se tiče donjeg dijela ulice, Hudić je kazao da je u lošem stanju jer su lani radili kanalizaciju.

- Nije asflat bio ‘top’, ali je potrgan. Investitori, Hrvatske vode i Komunalac, to su trebali vratiti u prvobitno stanje, ali nisu jer kažu da nema novca - poručio je on.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije