Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAK UPOZORAVA

Više prometnih nesreća na autocestama otežava promet, ne krećite na put bez zimske opreme

Kamere HAK-a
Foto: HAK
1/10
19.01.2024.
u 08:43

Zbog promjenljive vremenske situacije i otežanih uvjeta vožnje koji su najavljeni, HAK savjetuje vozačima da se prije polaska na put informiraju o stanju i prohodnosti cesta na mrežnim stranicama Hrvatskog autokluba.

Zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Vozače se poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snijega zimski su uvjeti na cestama te je promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru na autocesti A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica te na državnim i županijskim cestama.

Kamere HAK-a
1/10

Zbog promjenljive vremenske situacije i otežanih uvjeta vožnje koji su najavljeni, HAK savjetuje vozačima da se prije polaska na put informiraju o stanju i prohodnosti cesta na mrežnim stranicama Hrvatskog autokluba. Na autocesti A2 Zagreb – Macelj, između čvorova Zagreb Zapad i Zaprešić, zbog sanacije posljedica prometne nesreće vozi se uz privremenu prometnu regulaciju te je zatvoren pretjecajni trak u oba smjera. Kolona u smjeru Zagreba je oko tri kilometra.

Hrvatski autoklub izvijestio je oko devet sati da se dogodila prometna nesreća na autocesti A4 na 42+800 km između čvora Novi Marof i čvora Varaždinske toplice u smjeru Goričana. Promet se vodi jednim prometnim trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Prometna nesreća dogodila se i na autocesti A6 na 46+000 km između čvora Vrata i čvora Delnice u smjeru Zagreba, promet se vodi jednim prometnim trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. I na autocesti A6 u tunelu Hrasten u smjeru Rijeke dogodila se prometna nesreća i promet se vodi jednim prometnim trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h zbog olujnog vjetra.

Usporeno se vozi u zonama radova na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice) u oba smjera po dva sužena prometna traka, uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat; na DC1 u Tušiloviću i brzoj cesti Solin-Klis; na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja; na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Turnja i na dionici Omiš-Dupci (do 8. veljače); te na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava – Odra. Zbog oštećenja mosta dionica državne ceste (DC2) most Ilok – Bačka Palanka zatvorena je za vozila teža od 3,5 tone.

VEZANI ČLANCI:

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Ubli – Vela Luka – Hvar – Split, Pula – Zadar, Mali Lošinj –Ilovik – Susak – Unije – Cres – Rijeka; brodska linija: Mali Lošinj – Unije – Susak. Trajekt na liniji Zadar (Gaženica) – Ist (Kosirača) – Olib – Silba – Premuda – M. Lošinj plovi bez pristajanja u luku M. Lošinj. Zbog loših vremenskih uvjeta trajekt na liniji Prapratno – Sobra isplovit će 19. siječnja u 6:15 umjesto u 6 sati.

VIDEO Snijeg u Zagrebu

Komentara 1

DU
Deleted user
10:05 19.01.2024.

Umirovljenici, vozači početnici, bahatlije, ako neznate voziti po snijegu, zaključati svoj auto zvati Taxi ili koristi javni prijevoz. Zimska služba ne izlazi dok je mečava jer nema koristi osim osloboditi entuzijaste koji su kaos napravili na cestama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije