Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bizarna situacija u Njemačkoj

Nazvao dežurni telefon da prijavi sam sebe, pa prijetio policajcima nožem. Upucali su ga

German police secures the Cologne cathedral
Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS, ilustracija
23.12.2023.
u 22:38

Njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova propisuje da se službeno oružje smije koristiti samo u krajnjoj nuždi

Dežurni telefon njemačke policije u subotu je nazvao 49-godišnji muškarac i rekao da je počinio kazneno djelo. Patrola s tri policajca odmah je krenula prema okrugu Mannheim Schönau, a po dolasku na lokaciju, isti muškarac zaprijetio im je nožem.

Prema policijskom priopćenju, policajci su pucali na muškarca koji je kasnije preminuo u bolnici, no ostaje misterij zašto ih je uopće zvao, jer nisu pronađeni dokazi da je 49-godišnjak počinio ikakvo kazneno djelo, piše Fenix magazin.

Državno odvjetništvo i policija nisu dali dodatne informacije, a slučaj je preuzela LKA (Uprava kriminalističke policije) zbog neutralnosti. Sljedeći korak je utvrditi što se dogodilo između policijskih službenika i muškarca te zašto su tako reagirali.

Njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova propisuje da se službeno oružje smije koristiti samo u krajnjoj nuždi. Na policijskom službeniku je da od slučaja do slučaja odlučuje o primjeni tzv. izravne prisile.

VIDEO Snimke kamere češke policije zabilježile potragu za ubojicom

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar mladen valentić
mladen valentić
13:36 24.12.2023.

Ono kad ti netko iz udobnog i sigurnog ureda određuje kad je nekome krajna nužda, valjda su odrasli na brojnim hongkoškim akcionalnim filmovima, gdje se izmičeš mecima i noževima i goloruk razoružavaš protivnika!

OS
osa.
23:13 23.12.2023.

Prijetnja nožem je svakako krajnja nužda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije