Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužitelj vukčević:

'Navodi da Srbija odustaje od optužnice za Purdu su špekulacije'

\'unu beograd 24.07.2008 ...beograd...specijalni sud za ratne zlocine u beogradu...vladimir vukcevic... Foto:Antonio Bronic  =VECERNJI LIST=\'
Antonio Bronić/Pixsell
24.02.2011.
u 07:43

Vukčević je potvrdio da su njegov zamjenik i istražni sudac otišli u Hrvatsku gdje će saslušati Janjića i Maslova

BEOGRAD - Vladimir Vukčević, tužitelj za ratne zločine Srbije, gostujući u sinoćnjim vijestima B92, rekao je da će nakon saslušanja Petra Janjića Tromblona i Danka Maslova i nakon što je Tihomir Purda u ponedjeljak dao izjavu u Sarajevu o, prema beogradskoj optužnici, ratnom zločinu koji su počinili u studenom 1991. u Vukovaru, biti donesena odluka u tom slučaju. Naglasio je kako su "svi navodi o odustajanju Srbije od optužnice, dok se ne završi istraga, samo špekulacije".

On je potvrdio da su njegov zamjenik i istražni sudac, ne navodeći njihova imena, otišli u Hrvatsku gdje će saslušati Janjića i Maslova.

Na pitanje može li se ponoviti ista situacija kao s bivšim članom Predsjedništva BiH Ejupom Ganićem, kada je sud u Londonu odbacio optužnicu Srbije ocjenjujući kako je riječ o "politički motiviranoj optužnici", Vukčević je rekao da su to dva različita slučaja, odbacivši optužbe da je tužiteljstvo u slučaju Ganića loše odradilo posao.

Komentara 36

PA
Parsifal
08:44 24.02.2011.

Što više čitam gadosti ovih četničkih smradova a pri tom osluškujući šutnju službene hrvatske politike i kompletne oporbe sve više sam uvjeren da će vrlo uskoro u hrvatskoj biti vrlo olujno a kompletna politička ekipa (tu uključujem sve stranke)koja je vladala ili bolje rečeno pljačkala i prodavala državu proći će kao caushesku...dakle s štrikom oko vrata.Jbt mogu shvatit jacu da nema muda a boga mi ni pameti ali zar zaista nitko u saboru i vladi nema muda toj smrdljivoj srbiji reći što ih ide?

SU
sumpor
08:49 24.02.2011.

. .Ajmo uzet u obzir mogućnost da je Purda počinio kazneno djelo. Kakve veze Hrvatska ima sa tim? . To fiktivno djelo je počinjeno u Republici Hrvatskoj, . Znači Hrvatska može jedino od Srbije trazit, da izruci Purdu, što Srbija Srbija kao nezavisna država nije dužna učiniti. . Purda NIJE žrtva nesposobnih, korumpiranih i kriminalnih političara koji vode džavu i ne rade svoj posao!..nego potencijalni RATNI ZLOCINAC, sa imenom i prezimenom...!!! . .

OB
-obrisani-
08:42 24.02.2011.

Ajmo uzet u obzir mogućnost da je Purda počinio kazneno djelo. Kakve veze Srbija ima sa tim? To fiktivno djelo je onda počinjeno u Republici Hrvatskoj, a ne u Srbiji. Osim toga, Srbija tvrd da nije sudjelovala u ratu u Hrvatskoj. Znači Srbija može jedino od Hrvatske tražiti da procesuira Purdu, što Hrvatska kao nezavisna država nije dužna učiniti. Purda je žrtva nesposobnih, korumpiranih i kriminalnih političara koji vode džavu i ne rade svoj posao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije