Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđen na zatvor do svoje 74. godine

Navaljni s Arktika poručio da će Putinova Rusija jednoga dana propasti

Aleksej Navaljni
MAXIM SHEMETOV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
17.01.2024.
u 17:25

Ruske vlasti odbacuju njegove kritike kao besmislice i tvrde da su on i njegove pristaše ekstremisti povezani s CIA-om koji žele posijati razdor u Rusiji.

Najpoznatiji ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni rekao je u srijedu da će Rusija predsjednika Vladimira Putina jednoga dana propasti zajedno s postsovjetskom elitom koju je opisao kao korumpiranu, gladnu vlasti i dvoličnu.

Navaljni (47), bivši odvjetnik koji se probio u politici prije više od deset godina kritizirajući Putinovu elitu i raširenu korupciju, nalazi se u zatvoru oko 60 kilometara sjeverno od Arktičkog kruga. "Poligamisti su postali konzervativci u našoj zemlji. Članovi Komunističke partije Sovjetskog Saveza sada su pravoslavci. Vlasnici 'zlatnih putovnica' i offshore računa sada su agresivni domoljubi", objavio je Navaljni na društvenim medijima uz pomoć svojih pristaša. 

"Laži, laži i same laži", rekao je. "Propast će i raspasti se. Putinova država nije održiva. Jednoga dana pogledat ćemo na njegovo mjesto i njega neće biti." Navaljni, koji je osuđen na zatvor do svoje 74. godine, upozorava da Putinovu Rusiju vode "lopovi i kriminalci" i da će jednoga dana doći do seizmičkih promjena i pobune.

Ruske vlasti odbacuju njegove kritike kao besmislice i tvrde da su on i njegove pristaše ekstremisti povezani s CIA-om koji žele posijati razdor u Rusiji. Navaljni je u zatvoru, njegov pokret je zabranjen, a većina glavnih pristaša pobjegla je u inozemstvo.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Donald Trump odnio pobjedu na predizborima u Iowi: 'Ovo je najveća pobjeda do sad'

Komentara 11

KR
kremenko
06:14 18.01.2024.

Rusi su zapeli u blatu Donbasa i tamo će i zaglaviti. Ruska vojna doktrina je zasnovana na brojnosti ljudstva i tehnike kao i u zimskom ratu ili ww1 iww2 .

Avatar Oderani_Leopard_1
Oderani_Leopard_1
02:04 18.01.2024.

@Moloh: ukroljube, da li si ti i kad zadnji put bacio pogled na atlas/mapu sveta? Pa Rusija nije ni Libija, ni Irak niti Avganistan. Moc USA je u njenim nosacima aviona, avijaciji i mornarici. I kako to i odakle NATO misli napasti Rusiju? Iz Severnog Ledenog ili Belog Mora? Sa Dalekog istoka preko Vladivostoka? To su i americki pukovnici McGregor i ostali profesionalni vojnici govorili? Odakle ce da polete ti avioni koji bi trebalo da napadnu Rusiju (osim dalekometnih bombardera)? Nijedan nosac se ne sme pribiliziti obalama Rusije blize od 1500 km jer ce Bastion raketni sistemi da rade? A sta ce NATO na kopnu? Na kopnu je jadan i bedan i Rusi ce ih satrti u kratkom roku.

DU
Deleted user
01:20 18.01.2024.

sve sto je navaljkni rekao vjerovatno i stoji naime isto kao i u hrvatskoj samo ta projekcija da puyina vis nece biti je ko da kazes das jednog dana hdz i plenkovica nece biti, ali sta do tada? i tebe nevaljni jednog dana nece biti u zatvoru ko ni putina na tronu ali kako vam je sada pa do tada to je zivot ostalo je nadgrobna ploca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije