Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUŠTAJU SLUŽBU
Povratak na članak

NATO želi švedske zračne snage, ali švedski piloti nisu sretni sa svojim šefovima: 'Ovo traje već dugo'

Priče o odlasku švedskih pilota popratila je i Rusija koja je nezadovoljna s činjenicom da se njihovi susjedi pridružuju NATO savezu. Tako je Sputnik nedavno objavio kako se švedske oružane snage posljednjih godina bore s regrutiranjem novih pilota i zadržavanjem postojećeg osoblja.

Komentari 18

Avatar KmicaSKvarta
KmicaSKvarta
18:25 25.08.2022.

"Tako je Sputnik nedavno objavio." Njima treba posebno vjerovati.

VL
Avatar Dars
Dars
18:28 25.08.2022.

Švedska za imigrante štedi na vojnim pilotima.

VL
Avatar Cantor
Cantor
16:56 25.08.2022.

Nema novaca za pilote. Treba plaćati uvoz inženjera i doktora, zelene ideologije, rodnu ravnopravnost, feminističke programe i slično. I onda je normalno da pilot vozi borbeni avion sa 70 godina. Ipak je to privilegirani bijeli muškarac i što se onda ima buniti....

VL
Avatar KmicaSKvarta
KmicaSKvarta
18:32 25.08.2022.

"no njezina vojska nije navikla djelovati u većim formacijama za onu vrstu borbe velikih jedinica kakva bi bila u sukobu NATO-a" Švedska vojska je integrirana u NATO. Zrakoplovstvo svake godine ima nekoliko zajedničkih vježbi sa NATO zapovjedništvom. Pješaštvo također čestoo ima vježbe sa Velikom Britanijom i SAD-om. Također velik proizvođač/razvijač oružja za isključivo NATO i zajedno sa ostalim članicama. Samo zato što nisu na papiru u NATO-u ne znači da nisu u NATO-u.

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:34 26.08.2022.

ovo je sad pumpanje atmosfere, samo šveđani su malo drugačiji narod, nisu oni neutralni tolka desetljeća, da bi sad baš tako naglo počeli se hvatati za oružje. jendo je prodavati oružje, al nešto sasvim drugo kupovati i vježbati naveliko s njime, a ratovati... ej, sa milijun i pol migranata prikačenih na državnu sisu, švedska bude morala drastično promijeniti svoj način života.

VL
Avatar Bill Carson
Bill Carson
16:05 25.08.2022.

Kod njih su problem piloti, kod nas su problem avioni koji mogu letjeti. Uvijek mogu uzeti naše pilote i dati Gripene za otpis da dođu u RH jer bi kod nas bili u upotrebi barem 20 godina.

VL
NA
najposebniji
17:46 25.08.2022.

Ako Ruje napadnu, brzo će oni u kokpite...

VL
SJ
Sivi_Jastreb
18:11 25.08.2022.

Ja mislim da je Svedskin pilotin frka tj strah moglo bi doci do rata sa rusijom pa se onda skidaju daju otkaze.

VL
DU
Deleted user
17:57 25.08.2022.

Švedi nisu nikad bili za militarizam i ratove..ovo uključenje u NATO je protuprirodno njihovom mentalitetu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.