Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neće intervenirati

NATO osudio sirijsko rušenje turskog zrakoplova

'NATO Secretary General Anders Fogh Rasmussen gives a joint press during the NATO ministers Defence and Foreign Affairs meeting at the NATO Headquarters in Brussels, on April 18, 2012.  AFP PHOTO/JOHN
AFP/PIXSELL
Autori: luc, tli/VLM
26.06.2012.
u 13:08

Turski premijer Recep Erdogan izjavio je da će Turska od sada bilo kakav pokušaj grupacije sirijskih vojnih kapaciteta u blizini granice shvatiti i tretirati kao potencijalni napad

NATO je oštro osudio rušenje turskog vojnog zrakoplova koje su u petak izvele sirijske zračne snage. Potvrdio je to glavni tajnik organizacije Anders Fogh Rasmussen nakon sastanka koji je u utorak sazvan na inicijativu Turske, prenosi CNN.

Rasmussen je pozvao Siriju da ubuduće bude opreznija u ovakvim delikatnim situacijama te je komentirao kako Turska nije tražila da NATO vojno intervenira niti je NATO to obećao.

Turski premijer Recep Erdogan izjavio je da će Turska odsad bilo kakav pokušaj grupacije sirijskih vojnih kapaciteta u blizini granice shvatiti i tretirati kao potencijalni napad. Erdogan je kazao da Sirija nije imala pravo srušiti turski vojni zrakoplov koji je na nekoliko sekundi ušao u njene teritorijalne vode jer je bilo jasno da nije bila riječ o agresiji.

Istovremeno iz same Sirije dolaze informacije o sukobu sirijske vojske i pobunjenika u predgrađima Damaska. Ovo je prvi otvoreni sukob zaraćenih strana u blizini glavnog sirijskog grada.

Komentara 74

OB
-obrisani-
21:54 26.06.2012.

a nek se sjeti ovaj "demokrata" rasmusen sta on ima u svojoj zemlji, i zasto im neda da se odcjepe od njih kad to 1/3 ljudi zeli????

BA
bandido
21:49 26.06.2012.

Dajte konacno udarite na Rusiji da opet imamo Staljingrad. Nemrete ovak naokolo postavljat rakete na rusku granicu i govorit da ciljate Iran. Ajmo konacno rascistit ovo mucno vrijeme divljastva koje traje od pada berlinskog zida...

Avatar gadogadni
gadogadni
21:48 26.06.2012.

probali su im pzo, i sad znaju da DOBRO radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije