Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

NATO: Arbitraža je bilateralno pitanje Hrvatske i Slovenije

Naslovnica 6.7.2017.
06.07.2017.
u 00:15

U NATO-u su uvjereni da će dvije države, obje dragocjene članice Saveza, problem s granicom riješiti na obostranu korist.

Ono što jučer nije rekla Europska komisija, rekao je danas NATO u odgovoru na pitanje Večernjeg lista o tome kako doživljavaju odluku Arbitražnog suda koja, među ostalim, kaže da je Sveta Gera hrvatski teritorij: “To je bilateralno pitanje” koje će, uvjereni su u NATO-u, “dvije države riješiti na obostranu korist”. 

Pitanje smo postavili s obzirom na to da se slovenska vojska nalazi na teritoriju koji je nedvojbeno hrvatski, što je jedan od rijetkih, ako ne i jedini slučaj da vojnici jedne države saveznice borave na tlu druge države saveznice koja ih nije pozvala niti im naknadno dopustila taj boravak.

>>Cijeli tekst čitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje. 

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Grabar-Kitarović na čelu Vrhovnog suda želi Turudića ili Sessu

>>Dijana Vican mjesecima kršila odluku Sabora o strategiji obrazovanja

>>Inspekcija će tražiti od suda zabranu Ubera

>>Ivo Sanader: Civilizacijskom čestitkom “Hristos se rodi” izvukao sam Srbe iz geta

>>Ruske banke više nisu jedinstvene, VTB ipak financira Agrokor

>>Hrvati sami plaćaju hormone pa na operaciju idu u Srbiju

>>Sutra na dar uz tiskano izdanje Večernjeg lista! Velika dječja križaljka, zagonetke, stripovi, mozgalice...

 

Komentara 40

AR
anica.rendulic
22:28 05.07.2017.

Ovo je sada več drugi puta kako je NATO stao na Hrvatsku stranu. Sjetimo se samo kad nas je Slovenija blokirala za ulazak u EU. Tada je bio na vlasti Đurđ Buš! On je tada pri kratkoj posjeti Hrvatske rekao: "Dirne li netko u ovu Državu imati če posla sa nama"! Zar to nije bilo slatko izrečeno od njega? Toga mišljenja je Amerika i danas tako, jer povjerljivo prijateljstvo ne sklapa se samo na par dana ili godina - to ostaje tako dugo dokle god Hrvatska ostane ili bude bila vjerna NAT- u. To su Slovenci trebali več u međuvremenu shvatiti, a ne kao tupi trudovi uvijek tjerati samo svoje.

DU
Deleted user
21:05 05.07.2017.

Pametni amerikanci.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
20:38 05.07.2017.

Pa naravno da je!Pa tko nam može otet teritorij ?Jedino ako su papci na vlasti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije