Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukošan

Nasukavanje: Nestali ribar uzalud tražio pomoć od 112?

ribar
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
12.04.2011.
u 21:30

Božidara Pavića oko 1 sat poslije ponoći vidio je Sukošanac koji se vraćao brodom, a oko 2 sata razgovarao je s djevojkom. Nazvao je 112 u 2.59 sati.

“Moj je brat u 2.59 sati poslije ponoći u nedjelju nazvao Centar 112 i tražio pomoć jer mu se brod nasukao na Punti Sukošan. To su nam rekli iz policije, no nisu nam dali snimku razgovora iako smo je tražili. Nije nam jasno zašto iz Centra 112 nisu nekog poslali ili obavijestili policiju ili kapetaniju da mu pomognu.” Ovo nam je u Sukošanu rekao Ante Pavić, brat 28-godišnjeg Božidara Pavića, ribara iz Sukošana koji je nestao u noći na nedjelju nakon što je oko 22 sata otišao na ribe ispred Sukošana. Brod Božidara Pavića pronađen je u nedjelju oko 8 sati ujutro između Ždrelca i Kukljice, a od tada traje potraga za 28-godišnjim ribarom. Brat nestalog ribara rekao nam je da je sam organizirao ronioce za potragu te da je zatražio i pomoć koćara, no da mu je odgovoreno da to ne smije raditi zbog zaštite ribljeg fonda.

– Štite riblji fond, a za mog ih brata nije briga. Danas se moglo i helikopterom tražiti pa ga nije bilo, a nisu bili ni policijski ronioci – ogorčeno kaže Ante Pavić pokazujući rukom mjesto gdje mu se brat nasukao.

U utorak je ipak dozvoljena potraga koćama koje će pretražiti morsko dno.

– Oko jedan sat poslije ponoći vidio ga je jedan Sukošanac koji se vraćao brodom i mahao mu da krenu natrag, no on je razgovarao na mobitel i odmahnuo mu rukom dajući znak da će doći poslije. Ja pretpostavljam da se kasnije, oko tri sata ujutro, nasukao i da je pokušao odsukati brod jer smo mu u brodu pronašli uredno složene mokre tenisice i kapu. Tu gdje se nasukao plitko je, to je odmah ispred obale. Jedino ako se nije okliznuo i pao... – rekao je Ante Pavić.

Otac nestalog ribara Petar Pavić suznih nam je očiju kazao kako je on sina ispratio u nedjelju navečer na ribe.

– Išao je samo na vesla ostima loviti uz kraj. Znam da ga je oko jedan sat poslije ponoći vidio jedan Sukošanac, a da je oko dva sata ujutro mobitelom razgovarao s djevojkom. Što je poslije bilo i je li istina da je oko tri bio jak vjetar, ne znam, ali želim znati zašto Centar 112 nije reagirao na njegov poziv upomoć – rekao nam je Petar Pavić.

Komentara 23

OB
-obrisani-
04:37 13.04.2011.

112 radi samo je pitanje u koje vrijem i kako su ljudi pospani zna se da su to kritični sati i oko se malo ubije tko je lud da ode iz tople prostorije vanka na more

UN
unbekant
07:42 13.04.2011.

jeli i taj predmet pripada u poglavlje 23.??????nikad u EU,nikad to poglavlje\"zatvoriti\".

MI
miso
23:27 12.04.2011.

Očito se kod nas ništa ne može raditi kako treba. Umjesto 92 ili 94, koji su do sada dobro radili, treba nazbvati 112, koji očito ne radi kako treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije