Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popustilo krovište

Nastavnici i tehničko osoblje skupljali vodu u OŠ Novska

snijeg, skola Novska, popustilo krovište (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/4
13.02.2012.
u 15:20

Popustilo je krovište na većini učionica na gornjem katu škole, a nastradao je i dio učionica donjeg kata, kazala je ravnateljica Antonija Mirosavljević kojoj je i samoj poplavljen cijeli ured

Zbog popuštanja krovišta na OŠ Novska dio učenika u ponedjeljak nije pohađao nastavu. Voda od otopljenog snijega s krova slijeva se sa stropa u nekoliko učionica i ureda, a nastavnici i tehničko osoblje skupljaju vodu u posudama kako šteta ne bi bila veća.

– Popustilo je krovište na većini učionica na gornjem katu škole, a nastradao je i dio učionica donjeg kata – kazala je ravnateljica Antonija Mirosavljević kojoj je i samoj poplavljen cijeli ured.

U akciji saniranja i smanjenja šteta te uklanjanja snijega i leda s krova uključili su se novljanski vatrogasci i pripadnici Gorske službe spašavanja, a školu su obišli i predstavnici županije.

Ponuđena je suradnja Srednje škole Novska, gdje bi se prema potrebi preselio dio učenika. Za sada je sigurno da se dio nastave neće odvijati ni sutra.

Komentara 1

VI
Vito
07:27 14.02.2012.

popustilo krovište Nastavnici i tehničko osoblje skupljali vodu u OŠ Novska Nije mi jasno zašto? U 21.st. postoje jeftine građevinske folije koje ne narušavaju statiku, ne narušavaju niti proračun krovišta, a sigurno štite od prodora vode kroz crijep, bilo kojiji materijal koji se koristi za pokrivanje krovova... Te folije se mogu čak kupiti i u skoro svim trgovačkim centrima koji prodaju čak i građevinski materijal... Uz to postoje i računala koja mogu koristiti programe za određivanje odaljenosti žlijebova od zidova, nekad su to nazivali \"streha\", tako da iz začepljenih žlijebova voda ne može oštetiti pročelje, a kamoli se \"popeti\" do tavana i potopiti kuću... Znali netko tko je odobrio takav projekt u kojem malo snijeg preko zime može napraviti toliku štetu? Koliko je potpisnika koji su se potpisali pod gotov projekt i gotovu zgradu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije