Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bjelovar

Nastavljeno suđenje časnicima HV-a zbog paleža sela 1992. godine

suđenje sokolu i husnjaku
Damir Špehar/PIXSELL
24.03.2010.
u 12:16

Za palež sela Pušine i Slatinski Drenovac optuženi su Ivan Husnjak i Goran Sokol.

BJELOVAR - Saslušavanjem svjedoka Željka Šutića, zapovjednika Policijske postaje u Orahovici 1992. godine, te Željka Šafara, tadašnjeg operativca u zapovjedništvu 2. bojne 132 brigade, danas je na Županijskom sudu u Bjelovaru okončan prvi dio suđenja u slučaju paleži sela Pušine i Slatinski Drenovac za koje su optuženi časnici HV-a Ivan Husnjak i Goran Sokol.

Šutić je, između ostalog, potvrdio da je o paleži kuća obaviješten na skupu koji je održavao tadašnji ministar MUP-a Ivan Vekić te kako je drugog dana o tome obavijestio zapovjednika 132. brigade Husnjaka, koji je bio iznenađen tom viješću. Zajedno su obišli teren.

Dodao je i da je izviješten o tome da su kuće palile osobe odjevene u bijela maskirna odijela, čiji je identitet ostao nepoznat.

Novo je suđenje određeno za 17. svibnja kada bi se kao svjedok obrane trebao pojaviti i general Slavko Barić, koji je u to vrijeme bio zapovjednik 132. brigade.

 

Komentara 4

Avatar punkufer
punkufer
12:25 25.03.2010.

Što je s četnicima koji su U TO VRIJEME ubijali Hrvate u okolnim selima i palili njihove kuće? Ili to naše suce ne zanima?

OB
-obrisani-
15:24 26.03.2010.

Ovo je moderan oblik križnog puta koji su prošli branitelji poslije drugog svijetskog rata.

KR
krka
17:36 26.03.2010.

punkufer//// Četnici su u to vrijeme branili svoje brade od Ustaškog noža,-ta znaš da smo genocid nacija.LJudi se digli da brane svoje pravo na nerad i privilegije koje smo im obečali oduzeti \'90 i to je to.Nije dobro da se desi zločin, ali milijun puta puta smo pitali:tko je pobio zarobljenike, civile, djecu, starce....Tko je rušio škole, bolnice, kuće, stanove....Pa izgleda da nam treba da smo sami krivi za sve kad smo palili gume u Dubrovniku, a sladoledarima govorili da nas granatiraju Crnogorci i Srbi iz Hercegovine. K tome treba dodati predsjednika koji se krvnicima ispričao, kao i novopečenoga predsjednika koji veli da treba povuči tužbu protiv agresorske države. Oj, tužna li smo nacija.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije