Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURBULENCIJE U OPORBI

Nastavlja se osipanje SDP-a. Dvoje članova GO napustilo stranku: 'Ovo nema veze s demokracijom'

PIXSELL
24.04.2021.
u 13:21

Željko Sabo je rekao kako je sada svima jasno da je on morao podnijeti ostavku kako bi se moglo manipulirati odlukama Županijskog odbora.

Poslije 17 godina članstva u stranci dosadašnji član Glavnog odbora SDP-a i zamjenik predsjednika županijskog SDP-a Goran Bošnjak napustio je SDP. Uz njega su stranku napustili još neki članovi županijske organizacije među kojima i Sara Bajić koja je najmlađa članica Glavnog odbora.

-Ovu tešku odluku donio sam potaknut svim događanjima koji se događaju u posljednje vrijeme oko sastavljanja županijske liste SDP-a i pritiska predsjednika SDP-a Peđe Grbina. Rezultat toga je da je prva lista izmijenjena i da sada među prvih 10 na listi nema niti jednoga člana iz Vukovara. Nekima je ovo odgovaralo ali mi ne želimo snositi odgovornost za pogrešne odluke, rekao je Bošnjak.

Dodao je i kako nakon imenovanja povjerenice SDP-a za Vukovar Biljane Gaća nisu pozvani niti na jedan sastanak te da su bili isključeni iz rada stranke. Poslije napuštanja SDP-a Bošnjak i ostali sada već bivši članovi stranke priključili su se Nezavisnoj listi Željko Sabo s kojim su, kako su rekli, proteklih godina radili. O stanju unutar stranke pisali su vrhu stranke ali odgovor nikada nisu dobili.  

Željko Sabo je rekao kako je sada svima jasno da je on morao podnijeti ostavku kako bi se moglo manipulirati odlukama Županijskog odbora.

-Ljudi su razočarani sa svim drugačijim načinom donošenja odluka, a što se danas događa u SDP-u. To nema nikakve veze s demokracijom i Statutom, rekao je Sabo.

Najavio je i kako će Goran Bošnjak biti kandidat za zamjenika gradonačelnika Željka Sabe na predstojećim lokalnim izborima.  

Ključne riječi
SDP

Komentara 18

ZB
Zoki-Bijela
13:38 24.04.2021.

Pacijenti

MA
MarasG
13:40 24.04.2021.

Nepozeljne odbaciti kako bi se podanima pogodovalo.To je danasnji sdp.

RE
REYAM
14:09 24.04.2021.

Ako ne možeš izvući neku korist u stranci, promjeni stranku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije