Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bosilj odgovorio Stričaku

Nastavlja se cirkus u Varaždinu: 'U kakvoj deluziji živi HDZ-ov župan koji se s 2,02 promila tuče u cajkaškom klubu'

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs posjetio je Centar izvrsnosti Varaždinske zupanije
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
06.03.2024.
u 17:22

Napeto je na relaciji varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj - župan Anđelko Stričak, koji se međusobno optužuju za konzumaciju alkohola, ali i drugih supstanci.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj odgovorio je županu Anđelku Stričaku na prozivke koje je Stričak danas uputio na sjednici Skupštine Varaždinske županije. Župan Stričak je u srijedu, naime, poručio da pristaje na sve preglede, i alfa, i beta, i gama, i što god treba, na alkohol, narkotike... No, predlaže da se odazovu i gradonačelnik Bosilj, njegov zamjenik Miroslav Marković i još neki... "Pa da vidimo čija su jetra kao flaša pelinkovca, tko se liječio od kocke, tko se predozirao pa dobio tretman u bolnici", rekao je župan Stričak.

Na to je naknadno reagirao varaždinski gradonačelnik, koji je u priopćenju za javnost poručio "da je sada dosta". "Znam da niste od mene navikli na ovakav vokabular, ali retoričko nasilništvo potkapacitiranog župana zaslužuje adekvatan odgovor koji će možda i on moći razumjeti. Današnja sjednica Županijske Skupštine pokazala je sav čemer, jad i nepotrebnost te institucije i razobličila primitivizam župana i njegovog političkog partnera Čehoka. Svašta sam očekivao kad sam prije 2 godine i 9 mjeseci ušao u politiku i cijelo vrijeme pokušavam se ne valjati u toj političkoj kaljuži, u kojoj svinje uživaju, kako bi se što manje zaprljao, stoga obično ignoriram nekulturne ispade župana Stričaka koji me učestalo napada jer se držim stare poslovice: ne raspravljaj se s budalom jer ljudi neće uočiti razliku.

Ipak, nakon opetovanih kleveta i laži ovaj put se moram zapitati u kakvoj deluziji živi HDZ-ov župan koji se s 2,02 promila alkohola u krvi tuče u cajkaškom klubu u tri sata ujutro i krvave glave završi na šivanju u bolnici, pritom vrijeđajuće pripadnike policije i medicinsko osoblje, kad druge optužuje za bijele miševe osim ako na taj način ne pokušava negirati svoje probleme s alkoholom i nasilničkim ponašanjem", piše Bosilj.

Osim toga, Bosilj je istaknuo da stavlja na uvid svoje medicinske nalaze s posljednjeg sistematskog pregleda. Posebno je istaknuo rezultate enzima "Gama-glutamiltransferaze", koji ukazuju na probleme s alkoholom ako su povišeni. Njegovi rezultati su, kako tvrdi, poprilično ispod referentne vrijednosti od 55. Uz to, Bosilj je pozvao župana da se također podvrgne istim testovima i pokaže svoje rezultate javnosti, "kako bi se svi uvjerili da je onaj nalaz od 2,02 promila alkohola u krvi iz 2022. samo izolirani eksces".

VEZANI ČLANCI:

Također je predložio da Stričak u Mensi testira svoju inteligenciju. "Svojim rezultatom mogao bi razuvjeriti sve one koji nemaju osobito mišljenje o njegovim intelektualnim dosezima. Na taj način mu se pruža prilika da se konačno nedvojbeno utvrdi: je li varaždinski župan (rječnikom šefa njegove stranke) samo 'reduciranog intelektualnog izričaja' ili je doista kompletni idiot', dodao je varaždinski gradonačelnik.

GALERIJA Netko je u Šibeniku prešarao oči na fotografiji Tuđmana, policija: 'Istražujemo slučaj'

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs posjetio je Centar izvrsnosti Varaždinske zupanije Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs posjetio je Centar izvrsnosti Varaždinske zupanije
1/8

Komentara 3

JA
Jatiser
07:42 07.03.2024.

Hdz mogu što god žele. Ne odgovaraju ni za što...

DU
Deleted user
20:22 06.03.2024.

Nakon nekoliko desetljeća možete zahvaliti samo Strićaku i vladi što su vam organizirali i platili odvoz i spaljivanje smeća koje kao grad niste znali riješiti.

DO
doktorica
19:02 06.03.2024.

Baš super,a kad mali čovjek zgriješi odmah mu oduzmu vozačku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije