Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nastavak kampanje Stop nasilju nad ženama – Germania i Duga

Nastavak kampanje Stop nasilju nad ženama – Germania i Duga
Foto: Josip Regović/Pixsell
1/2
24.11.2021.
u 09:14

“Zadovoljstvo nam je što zajedno sa Germanijom sudjelujemo u podizanju svijesti o ovom problem.”, naglasila je Željka Barić - ravnateljica Doma za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja Duga

U procesu djelovanja protiv nasilja u obitelji, vrlo je važno da postoji mogućnost da na određeno vrijeme žrtva bude zaštićena i sigurna od izloženosti nasilju. Tek kada se žrtva odmakne od pritiska i straha može slobodno djelovati i efikasno savladavati konkretne probleme na putu izlaska iz samog kruga nasilja. Žrtvama se tada pruža odgovarajuća psihološka te savjetodavna pomoć, ali i pomoć u rješavanju svakodnevnih socijalnih potreba.

“Pravno savjetovanje u podlozi je mnogih dobrih odluka i poteza koje žrtva može poduzeti da osigura bolji socijalni i psihološki status za sebe i svoju djecu, poručuju iz Doma Duga.”, kojeg su predstavnici Germanije posjetili u sklopu nastavka kampanje “Stop nasilju nad ženama”.

Uoči  globalne kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja”, prvoj ustanovi ovoga tipa u Zagrebu stigla je financijska pomoć od 20.000,00 kuna od društveno odgovornog priređivača igara na sreću.

“Zadovoljstvo nam je što zajedno sa Germanijom sudjelujemo u podizanju svijesti o ovom problemu, te smo veoma zahvalni na donaciji koju ćemo iskoristiti za opremanje kuhinje”, naglasila je ravnateljica Doma Željka Barić.

U ovom Domu svakodnevno pružaju usluge smještaja, prehrane, održavanja higijene, brige o zdravlju i psihosocijalnog tretmana uz pravnu pomoć, a uvijek im je potrebna i podrška društveno odgovornih tvrtki zbog brojnih materijalnih troškova.

“Ohrabrenje, poruka podrške, osjećaj da u društvu imaju oslonac i da nisu same… Sve to je veoma potrebno ženama koje su pretrpjele bilo kakav oblik nasilja, a naša je odgovornost da ne zatvaramo oči pred problemom i da prijavimo svako nasilničko ponašanje. Germanija pokreće ovu kampanju upravo sa ciljem podizanja svijesti o ovome problemu u društvu. ”, naglasila je Kristina Džigurski iz Germanije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije