Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasljedstvo

Nasljednica Penkaline imovine tvrdi da ju je opljačkala odvjetnica

nancy monte penkala
Goran Kovačić/PIXSELL
31.05.2011.
u 09:00

Druženje i prijateljstvo Ane Sihtar bilo je, tvrdi Penkala, proračunato kako bi zadobila povjerenje

O optužbama Nancy Monte Penkale, 93-godišnje udovice Krunoslava Penkale, najmlađeg sina slavnog hrvatskog izumitelja Eduarda Slavoljuba Penkale, koja je svoju bivšu prijateljicu i odvjetnicu Anu Sihtar prijavila da se na prijevaru dokopala njezine ušteđevine u novcu i obveznicama od 170 tisuća eura, sljedećih bi se dana trebalo očitovati Općinsko državno odvjetništvo u Opatiji.

Tom je odvjetništvu, naime, iz riječkoga proslijeđen spis o slučaju u kojem su na temelju kaznene prijave N. Monte Penkale i dokumentacije već provedene istražne radnje, a svoj je iskaz istražnom sucu uz odvjetnika Dubravka Vežu dala i oštećena udovica.

Poništili oporuku

Odvjetništvo može zatražiti neke dodatne istražne radnje, odbaciti prijavu ili pak odmah podnijeti optužni prijedlog opatijskom Općinskom sudu, što odvjetnik i očekuje. Premda o detaljima slučaja ne želi govoriti, Veža potvrđuje da je njegova klijentica, uz prijavu zbog prijevare, podnijela i privatnu tužbu protiv odvjetnice Sihtar za naknadu štete jer ju je "prijateljica" osiromašila za više od milijun kuna. Zbog prijateljstva N. Monte Penkala gotovo je ostala i bez krova nad glavom, vlasništva nad polovicom vile Monti u središtu Opatije u kojoj živi jer je već bila napisana oporuka kojom prijateljici ostavlja nekretninu i drugu imovinu. Na sreću, oporuka je poništena.

Lažno prijateljstvo

Druženje i prijateljstvo Ane Sihtar s usamljenom udovicom željnom društva bilo je, tvrdi u prijavi oštećena, proračunato s ciljem zadobivanja povjerenja kako bi je se na kraju iskoristilo, no to je kasno shvatila. Udovica je odvjetnici dala punomoći za raspolaganje računima i obveznice osiguravajućih društava, spominje se i pristup sefu u banci u kojem je bila zlatnina, a odvjetnica je račun "očistila" i obveznice na ime potrebnog novca za popravak krova vile prodala prikazujući da je u transakciji ostvarena manja zarada nego što uistinu jest.

Komentara 7

PI
prava istina
09:48 31.05.2011.

Ha, ha, ha, kojeg li čuda?!!! Odvjetnici su najljigaviji stvorovi na ovoj zemaljskoj kugli i da bi bilo raja ili pakla zna se gdje njih samo ima. U debelom paklu. Jedna čekam dan kada će doći vrijeme da će se sa odvjetnicima figurativno \"na kandelabre\" . Država koja podupire nemoralne tarife, koja dopušta da oni sami odlučuju o tome koliko će haračiti, je država također vrhunskog nemorala. To su ljigavci i gnjide. Eto Nobilo mi se dopada jer njegova besramnost nema kraja kada odluči nešto. Tako isto sada pokušava politički uništiti HDZ (to mu je kao neki plus), ali nesmije se zaboraviti kako i njegova kriminalna rabota ima korijena. On je jedan od mnogih koji je aktivno sudjelovao u podmičivanju sudačke elite a posebice kada su u pitanju zatvorska populacija. Tu mu nije bilo ravnih.

MM
Mladen Miletić
11:00 31.05.2011.

Nasljednica Penkaline imovine tvrdi da ju je opljačkala odvjetnica, dobro je i prošla dosta gadnije je kada to sud \"zakonski\" uradi onda nemaš pravo ni da pitaš nesmiješ ni da pitaš ni da se požališ ! kada pravomočno u imee RH. te spreude školovana fina gospoda ! To sam i nedavno načuo kako stari ljudi koji imaju štednje bez knjižica i upisa ; tamo gdje nema iznosa isto stradaju da im se upiše evidentira manja suma da su uplatili na uštedu i naravno pušiona i dokaza nema da su te oprala brača !

ZD
Zdravek
09:41 31.05.2011.

na kraju ce bit da je to sve po odvjetnickim tarifama :( konzultacije pola sata = 500kn pa se ti druzi nekoliko sati dnevno, nekoliko godina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije