Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtva lažnog predstavljanja

Nasjeo na prevaru: Lažnoj bankarici u poštanskom sandučiću ostavio više desetaka tisuća kuna

Ilustracija
Slavko Midzor/PIXSELL
02.07.2021.
u 15:50

Okolnosti događaja još uvijek se utvrđuju, a policija poziva građane, posebno one starije, da budu na oprezu prilikom komunikacije s nepoznatim osobama

Nepoznata ženska osoba prevarila je 88-godišnjaka s područja Istarske županije za nekoliko desetaka tisuća kuna. Predstavila se kao bankarica te ga uvjerila kako joj mora predati novac. 

- Muškarca je jučer u popodnevnim satima nazvala ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica banke te mu je rekla da pripremi novac koji drži kod kuće i da će ga ona doći preuzeti. Budući da je muškarac imao hitnu obvezu, rekao je ženi da će novac ostaviti u otključanom poštanskom sandučiću, što je i učinio, a kada se vratio kući, primijetio je da novca nema, navela je PU istarska. Muškarac je prijavio slučaj policiji nakon što je shvatio da je prevaren. 

Okolnosti događaja još uvijek se utvrđuju, a policija poziva građane, posebno one starije, da budu na oprezu prilikom komunikacije s nepoznatim osobama.

Prevaranti se najčešće predstavljaju kao službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, banke, policije, kao razni medicinski stručnjaci ili stručnjaci za alternativnu medicinu, trgovci, inkasatori, dostavljači. Uglavnom rade u paru, a karakterizira ih drskost u ponašanju, snalažljivost, pričljivost, brzina i upornost u nagovaranju. Prije počinjenja kaznenog djela često prikupljaju informacije o osobama koje žive same, pojašnjava policija. 

VIDEO Uhićenja u Zagrebu: USKOK istražuje i neke suradnike pokojnog Milana Bandića te glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića

Komentara 3

DU
Deleted user
16:50 02.07.2021.

Nasjeo na prijevaru.

MO
modovisisajteMaraschino
16:04 02.07.2021.

kad zovu razni onda se pravim blesav pa tražim seks ili novac... brzo prekinu....

OK
okvals54
16:35 02.07.2021.

Dok ima ovaca za sisanje bit ce i "bankara".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije