Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stavili im soli na rep

Naručili, a nisu dostavili šećer, oštetili tvrtku za 334.000 kuna

Šećer
Foto: Davor Javorović/Pixsell
03.03.2014.
u 12:56

Trojac s dubrovačkog područja osumnjičen za kaznena djela zlouporabe gospodarskog poslovanja i krivotvorenja isprava. Tijekom 2012. je jedan od njih kao skladištar naručio šećer za svoju tvrtku, a druga dvojica ga preuzela, ne dostavivši robu u tvrtku.

Trojica muškaraca sa širega dubrovačkog područja, stari 33, 35 i 38 godina, osumnjičena su za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, zbog posla sa - šećerom. Najmlađi od njih je, prema Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj, kao šef skladišta jedne tvrtke u Dubrovniku, u 2012. od druge tvrtke u Zagrebu naručio veću količinu šećera, a te su narudžbe onda preuzimali kolege u ovome "slatkom" dealu, koji se pretvorio u varanje tvrtke.

Dvojac, 35- i 38-godišnjaci su, navodi se, potpisali otpremnice za preuzeti šećer, lažno se predstavljajući kao radnici tvrtke kojoj je šećer trebao biti dostavljen, a niti je šećer završio u skladištu, već su ga oni zadržali za sebe. Ne ističe se koliko su robe tako prisvojili.

"Naručitelj" šećera, skladištar, prikrivao je nedospjelu robu time da je na popisu tijekom inventure upisivao netočne podatke. Ovom su "operacijom" "šećeraši" oštetili tvrtku za 334.223,64 kuna, a nakon što je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje, protiv njih slijed kaznena prijava, javljaju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Komentara 1

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
17:50 03.03.2014.

Prodano u pola cene,,,,,bitno da se zaradi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije