Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Narod neka plaća, a porez na nekretnine trošit će bukare

Od poreza na nekretnine koristi bi imali samo sitni i manje sitni uhljebi koji bi se na taj porez nakačili i srkali ga poput infuzije, što pod krinkom domoljublja, što pod krinkom političkog oportunizma i trgovačke pragme.

Komentari 2

DU
Deleted user
11:09 21.08.2017.

Ako ste pročitali izjavu gubernatora otoka Vira neki dan - onda znate da se takvi vesele porezu na nekretnine kao svinje kosanim bučama... I da su upravo oni ciljna skupina koja će s tim poreznim izdvajanjima omrsiti brkove, preciznije bit će svake godine novi Audi za lokalne šefove, kako već bude "godina rodila" u njem. auto-industriji, full oprema, navigacija, metalik boja i sve ostalo. Zato i toliki strahoviti otpor u pučanstvu - jer svi oni vide u što se "trckaju" lokalni proračuni i kakve su to kabadahije. Pa da im se izdvaja još i više!? I to je Plenković pripremio "nasuvo", kao prvih godinu-dvije će biti to samo zamjena za kom. naknadu, a nakon toga ide "do balčaka". I čuđenje kako pučanstvo ovaj put nije popilo čudesnu ljekovitu biljku zvanu u narodu crvena kadulja - veli Plenković da nisu dobro iskomunicirali, onim svojim zlatnocvikeraškim rječnikom, s gadljivim odmakom od puka. Zato jer on nikad nije miješao beton ispred svoje kuće pod prvom dekom!

VL
DU
Deleted user
13:16 21.08.2017.

Ovo što danas plaćamo, daleko je previše u odnosu na uslugu koju dobijamo. Znači nikakvi novi porezi već smanjenje postojećih. U startu bi ovaj porez bio jednak kao komunalna naknada, no ne zadugo. Ovakvoj državi koja bukvalno hrani korupciju na svim razinama, svaki porez je premali. Zato idemo napraviti pravu reformu lokalne i opće države, te tvrtki kojima je država vlasnik a monopolisti su na tržištu. A to znači značajno smanjiti broj zaposlenih.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.