Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
učenik drugog razreda

Napad u Medulinu: Dječaka tukli na igralištu dok je učiteljica bila blizu, nije odmah vidjela što se događa

Osnovna škola Medulin
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/3
16.02.2022.
u 22:17

Ravnateljica kaže da će napadači biti sankcionirani izricanjem pedagoških mjera

Nekoliko djece naguravalo je pa udaralo dječaka drugog razreda prošle srijede u Medulinu, dok su ostali navijali i sve snimali. On trenutno ne ide na nastavu, a djecu napadače čekaju pedagoške mjere. Tim za krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja u petak, deset dana kasnije, stiže u osnovnu školu u kojoj se dogodio napad.

- U minuti se desilo to nasilje, velika je žalost što nismo dovoljno educirali djecu da u tom momentu, znači bilo je djece iz viših razreda koji su djecu pokušali razdvojit, ali da nisu oni svi reagirali i pokušali spriječit nasilje - kazala je Emanuela Pinzan Chiavalon, ravnateljica OŠ dr. Mate Demarina Medulin, za RTL Danas

Učiteljica je bila blizu, ali je navodno razgovarala s drugom djecom pa nije odmah čula i vidjela što se događa niže na igralištu.

Ravnateljica kaže da će napadači biti sankcionirani izricanjem pedagoških mjera, ali zbog službene istrage ne smije o detaljima. Ipak, navodi kako je bilo manje od pet napadača.

- Dječak se doselio prije nekoliko mjeseci i mi zaista dajemo sve od sebe. Dnevno se radi s dječakom na socijalizaciji - objasnila je Emanuela Pinzan Chiavalon koja demantira da je htjela zataškati slučaj. 

Resorno ministarstvo potvrdilo je da je postupila po predviđenom protokolu. U srijedu, u vrijeme napada, u školi predavanje o vršnjačkom nasilju na internetu držala je policijska službenica. Pod košem je za 12 minuta, javlja kolegama, počinje krim istraga, a pisanu prijavu škola šalje u petak. Načelnik Općine za sukob doznaje dan nakon, privatnim putem.

- Znači prvi smo mi kontaktirali školu od strane Općine. Naravno da svakog zanima što se dešava u njegovom dvorištu pa makar i mi nismo osnivači škole - kazao je Ivan Kirkac, načelnik Općine Medulin.

Magdalena Jurić, pedagoginja OŠ dr. Mate Demarina Medulin, pojasnila je novo pravilo za mobitele. 

- Ne smiju ih koristiti uopće niti za vrijeme školskih odmora, niti u školi i to je ono što je zapravo najbitnije i što bih uputila apel roditeljima da malo pripaze što se tiče tih mobitela, što gledaju, čime se bave - rekla je.

VIDEO Užas na Krku: Držali pištolj koji je slučajno opalio, muškarac (54) preminuo u bolnici

Komentara 2

Avatar Tombstone
Tombstone
00:46 20.02.2022.

Doselio se iz Medjimurja?

MO
Moronicron
22:50 16.02.2022.

"pojasnila je novo pravilo za mobitele". Novo pravilo je: nitko više ne smije snimati dokaze nesposobnosti uhljeba kako isti ne bi dospjeli u javnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije