Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NACIONALISTIČKI ISPADI MLADIH
Povratak na članak

Nama su heroji, vama zločinci: U zemlji zamrznutog konflikta najbolje se prima sjeme mržnje

Zamislimo dvije Hrvatice koje u Beogradu kažu "E, neka smo vas pobili u Jasenovcu". Kako bi se provele? I da ih nakon toga Zagreb nagradi dodjelom stipendija, što bismo sve slušali i gledali u medijskom prostoru Srbije

Komentari 55

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
21:43 25.07.2023.

Dario Kordić je vitez koji je branio svoj dom od velikosrpske i muslimanske agresije.

VL
ZS
ZNA SE
06:48 26.07.2023.

Velikosrpska jugoslavija je 1990ih izvršila genocidnu agresiju na Hrvatsku državu, nikad zaboraviti!

VL
DU
Deleted user
22:10 25.07.2023.

U Mostaru upravo igraju HŠK Zrinjski i Slovan Bratislava u drugom pretkolu Lige prvaka.. Netko u komentaru na bos.Klixu napisa: »Kako god bude, pola Mostara će se radovati.« I to vam je dame i gospodu BIH. 77% države navija daa BIH repka izgubi.Neki dan u hrvatskom dijelu grada pretukli goste iz Španjolske jer su nosili BIH dres :)) Zbunjeni Španjolci kupili dres u starom gradu prešli mosta a nisu ga svukli.Ne znaju za kulturu i bonton,pa su biveni.Da se postavi rampa i granična kućica to se ne bi događalo.

VL
LI
LIBERTY
06:34 26.07.2023.

"Šezdesetih godina prošlog stoljeća izvođena su tzv. antropološka istraživanja u radnom logoru Jasenovac koji su trebala dokazati masovna ubijanja u radnom logoru Jasenovac. Nakon temeljitih istraživanja pronađen je samo 481 kostur za većinu kojih je utvrđeno da su umrli od epidemijskih bolesti. Organizator istraživanja je bio Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata BiH koji je formirao ekipu od tri člana: V. Brodar i T. Pogačnik iz Ljubljane s Instituta za biologiju, Katedra za antropologiju Biološkog fakulteta i dr. S. Živanović s Instituta za anatomiju medicinskog fakulteta iz Novog Sada.[52][53]"

VL
DU
Deleted user
21:54 25.07.2023.

Predsjednik RH Z.M.danas se na Hvaru srdačno sastao sa predsednikom nepostojeće tzv.države R.Srpske Miloradom Dodikom.Vojnici i policajci upravo te nepriznate tvorevine su učinili ovaj grozni i odvratni genocid i zločin nad nenaoružanim bošnjačkim muškarcima uglavnom dječacima i sredovječnim muškarcima.Pa vi koji ste glasovali ili ćete opet dati glas Z.M.dobro promislite komu dajete glas.

VL
DU
Deleted user
20:20 25.07.2023.

Mi Hrvati s naslijeđem Jasenovca ne bi trebali potezat ovu temu.Znaju se u Sarajevu i sami branit.Dosta smo mi njih brani, 42. i 92. Bojim se da Haag gleda "plitko" i nema povijesni pregled zločina.Ne ubijaju se "Turci" i "Vlasi" od jučer u tom Podrinju. To traje stoljećima. Od kako su "došli Vlasi" ili "poturice prodale vjeru za večeru" - ovisi kako tko gleda. U BIH se živi i umire uz onu: "pamti pa vrati".Imamo mi i svoje žrtve koje nikad nisu doživjele pravnu satisfakciju. Kad je tko spomenu 120 tisuća Hrvata središnje Bosne i sjeverne Hercegovine nad kojima su zločine počinli Bošnjaci? Jeli tko osuđen za Uzdol,Trusinu,Dusinu,Buhine Kuće,Doljane,Maljine,Bobaše,Busovačke staje? Gdje je ratni zločinac Mahmuljanin? Tko je veći problem? Ove dvije klinke ili general u turskom egzilu? U BIH su svi ista gov..,i sutra da mogu radili bi isto.Treba bit čovjek i priznat istinu.Jer samo nas istina može spasit,a nitko više pomirit.

VL
LU
luminax
00:24 26.07.2023.

Nikad BiH unitarna , a ni svaka druga država . Nema onog Platonovog maltera za drtžavu i nikada ga neće imati , jer ,, POTURICA JE GORI OD TURČINA '' .

VL
BU
burza
10:27 26.07.2023.

A onda je dosta i plasiranja lazi i nametanja drugacijih vrijednosti drustva ako prevlada pederluk pedofilija lose nam se pise nije sve u toleranciji da manjina oce zavladati vecinom u negativnim vrijednostima za covjecanstvo

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
00:44 26.07.2023.

Tocno. Vama su heroji, nama zlocinci. Vi ste odabrali stranu, kao I mi.

VL
MA
Malazanbook
12:30 26.07.2023.

Zato kad Beljak (i još neki) kaže isto i još doda da nas komunisti nisu dovoljno pobili, njemu se dogodi točno što?! Nemojte pametovati drugima, kad ste iz istog jugoslovensko4etničkog legla!

VL
Avatar Idler
Idler
22:58 25.07.2023.

Inače za koji den vam bu dernek vu Srbu pa morete prikazat domoljublje ak je uopće kog briga !

VL
Avatar Idler
Idler
22:54 25.07.2023.

Dopuna - briga nas za njihvi medijski prostor !

VL
DU
Deleted user
20:43 25.07.2023.

Ne mogu se čudom načudit koliko se mi čudimo tuđem nacionalizmu a svoj guramo pod tepih? Neka dignu ruku svi koji su pjevali "Juri i Bobanu" i "Maksovim mesarim"? Vidiš koliko nas ima. :) Što smo mi bolji od ovih cura? Nema mira jer se "hinjski" mirimo(kako kažu Bošnjaci na "bosanskom jeziku"),još manje na silu.Moramo poć od sebe.Zašto zločinac Naser Orić nije procesuiran? Kravica nije bila zločin? Poklali su i piliće,ne ljude.Mačka nije ostala.I to na Božić.On je heroj za svoje,kao što je i Mladić za svoje.Jasno ,Dario Koridić za nas Hrvate HB.Tri naroda,tri vjere,tri bremena,tri istine a usudim se reć i tri puta u budućnost.

VL
Avatar Behemot
Behemot
12:29 26.07.2023.

BiH treba podijeliti. :D

VL
Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
22:02 25.07.2023.

Nemam pojma što se dogodilo u Jasenovcu, jer nisam ta generacija, hvala Bogu...mi Hrvati i Srbi na Zapadu kada smo zajedno ne pričamo o politici, nego o poslu...kao i svim Zapadnjacima, politika nam se uglavnom gadi.

VL
MI
Mixy
22:01 25.07.2023.

Dokle god bude veličanja zločinaca i prikazivanja ih kao branioce neće biti mira i pomirenja na ovim prostorima. Ne može biti heroj onaj koji je pobio celo selo ili odvojio muškarce i odveo ih na streljanje. Svako ko to opravdava definitivno bi ponovo učinio to isto.

VL
Avatar barba_arba
barba_arba
00:19 26.07.2023.

Ezer, ekipa je slaba sa zubima, pa in je najbolje pirirati čevape

VL
DU
Deleted user
23:18 25.07.2023.

Normalni ljudi žele dobru plaću , siguran posao, jeftine stanove. Želimo slobodu i demokraciju, najveće vrijednosti zapadnih zemalja. Zato smo se i borili za ulazak u EU i NATO. Koliko god nesavršene bile, zapadne demokracije su najznačajniji i najhumaniji oblikik društva u svijetu. Alternativa su Kina, Rusija, Iran, Sjeverna Koreja??? Ne hvala!!! No mi u Hrvatskoj moramo svi zajedno podupirati demokraciju i toleranciju, a ne mržnju prema bilo kome. Mnogi su još skloni deklarativno podupirati zapadne vrijednosti, s onda se verbalno obrušiti na LGBTIQ zajednicu, migrante, nacionalne manjine, žene i njihova prava. Naučimo se slušati, voljeti i najmanje što možemo - tolerirati, makar ne volim tu riječ. Neka bar nama na Balkanu zavlada mir u dušama. Dosta je mržnje i prekopavanja prošlosti

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.