Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đurđevačka Stiska

Nalaz obdukcije tijela jednoipolmjesečnog Dominika čekaju gotovo sedam tjedana

Stiska
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
05.12.2013.
u 14:00

Glasnogovornik ŽDO-a u Varaždinu Darko Galić kaže da zasad nema podataka da bi smrt nastupila zbog nebrige ili propusta roditelja ili pogreške liječnika

Misteriozna smrt jednoipolmjesečnog Dominika u kući u đurđevačkom naselju Stiski nije razjašnjena niti nakon šest i pol tjedana. Majka, 18-godišnja Danijela Bogdan, kojoj je to bilo prvo dijete, i otac Gordan Oršuš ne mire se sa svojim gubitkom, a još im je teže, doznajemo od njihovih susjeda, zbog toga što i dalje ne znaju zbog čega se maleni Dominik nije probudio.

Teško disanje

Dva dana prije nego što je umro u snu Danijela je sa sinom bila na pedijatrijskom odjelu koprivničke bolnice.- Tražila sam pomoć jer mi je sin povraćao nakon dojenja, bio mu je tvrd trbuh. Osjetila sam hripanje dok je disao - kazala nam je majka nekoliko dana nakon smrti.

Dodala je da joj je pedijatrica rekla da maleni teško diše zbog sekreta u nosu i grlu te da mu mora kupiti kapi za nos i pumpicu za čišćenje nosa. Procijenila je da ne treba hospitalizacija.Iako je Danijela po preporuci sinčiću uredno kapala nos, on je i dalje teško disao, budio se usred noći. Željela je s njime ponovno u bolnicu, ali bilo je prekasno.

Ravnatelj koprivničke bolnice dr. Petar Stapar tvrdio je da se smrt djeteta ne može povezivati s bolnicom.

- Pedijatrica je napravila detaljan pregled. Dijete je imalo blagu seroznu sekreciju, nije imalo temperaturu. Nije bilo znakova otežanog disanja ili upale pluća. Krv je bila 100 posto zasićena kisikom. Nije bilo razloga da ostane u bolnici. No, kod novorođenčadi stvari se mijenjaju iz sata u sat. Majka je dobila uputu da se javi ako se stanje pogorša, ali to se nije dogodilo - rekao je on prije više od mjesec dana i dodao kako će sve biti puno jasnije nakon nalaza obdukcije.

Problem je što on još uvijek nije gotov, a što je neuobičajeno dugo vremena.

“Policijska postaja Đurđevac nije zaprimila nalaz i mišljenje po izvršenoj obdukciji”, priopćio je Dražen Laljek, policijski glasnogovornik.

Pitanje dana

Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, pak, tvrdi da je dobio obećanje iz koprivničke bolnice da će nalaz stići kroz nekoliko dana.

“Prema svim do sada prikupljenim obavijestima nisu utvrđene nikakve okolnosti koje bi ukazivale na smrt djeteta zbog nebrige ili propusta roditelja ili pogreške liječnika, ali za konačne zaključke pričekat ćemo dostavu obdukcijskog nalaza”, istaknuo je jučer on.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije