Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet

Nakon teksta u Večernjem listu stigao doplatak Vesnici Petriš

Vesnica Petriš
Boris Ščitar/Pixsell
01.12.2011.
u 08:00

HZMO kaže da su banku obavijestili da iznos uplati na zaštićeni račun, no banka to nije učinila

Opet ista priča – tek nakon prozivke u medijima birokracija ispravlja svoju pogrešku. Ovaj je put žrtva bila Vesnica Petriš, samohrana majka šestero djece iz Oborova kod Zagreba.

Nije jedina

Jučer, isti dan kad smo objavili priču da su joj ovrhom oduzeti dječji doplatak i obiteljska mirovina 15-godišnjeg sina, iako su to Ovršnim zakonom zaštićena sredstva, novi dječji doplatak preusmjeren joj je na pravi račun i tako spašen.

– Upozoravala sam da imam novi račun za uplatu, no očito me nisu čuli sve dok se nisam obratila Večernjaku – rekla je jučer V. Petriš, podsjećajući da je zbog te zavrzlame ostala na rubu gladi i bez 2332 kune doplatka te 1680 kuna obiteljske mirovine. Začudilo ju je to što odjednom svi znaju kamo joj moraju poslati novac, a do jučer je nisu ni saslušali.

Stigla nam je i prozivka djelatnika Odsjeka obračuna mirovina i dječjih doplataka HZMO-a, koji su prst uprli u svoju šeficu, za koju tvrde da zbog nestručnosti nije znala izbjeći isplatu doplatka i mirovine na račun pod ovrhom.

– Postala je šef bez natječaja, što smo prijavili i inspektoratu. Nema potrebna znanja, ali je ipak na rukovodećem mjestu. Slučaj Petriš nije jedini koji će isplivati na površinu zbog njezine nestručnosti – kažu.

Iz Odnosa s javnošću to su opovrgnuli, ustvrdivši da je osoba imenovana nakon internog natječaja, na koji se jedina javila.

Zanimljivo je što HZMO za to što je samohranoj majci zaplijenjena obiteljska mirovina krivi njezinu banku.

“Socijalna osjetljivost”

– Zavod je gđi Petriš osobno 10. studenoga 2011. izdao obrazac o preusmjeravanju sredstava s redovitog na posebni račun i uputio je u Finu kako bi joj se iznos mirovine, koja je već bila upućena na redoviti račun, preusmjerio na poseban račun. No, banka je usprkos tom zahtjevu 11. studenog iznos mirovine uplatila ovrhovoditelju te izvijestila Zavod da mora od banke zatražiti povrat, što je 14. studenoga Zavod i učinio, no do danas sredstva nisu vraćena – tvrde u HZMO-u.

U Fini ističu da u slučajevima kad se sredstva ovršenika, umjesto na zaštićenom računu, nađu pod ovrhom, banka, ovrhovoditelj i Fina, radi socijalne osjetljivosti, nastoje izaći u susret ovršeniku kako bi mu ovršena sredstva bila vraćena.

Komentara 15

DR
drznedaj
08:03 01.12.2011.

I opet se krivnja prevaljuje s jednog na drugog. Al ok, recimo tako, ko radi taj i grijesi. Bar su na brzaka to isplatili i rijesili a ne da su se natezali mjesecima ko je kriv a ovi se smrzli.

OB
-obrisani-
08:20 01.12.2011.

Nema se sad tu što čekat,idemo u javnost sa imenom dotične banke,naravno i imenom odgovornog službenika. Protiv banke i službenika podnijeti kaznenu prijavu,zbog pokušaja ubojstva,jer nekom uskraćivati kruh a posebno djeci,upravo je to, pokušaj ubojstva!!

PR
pri
10:50 01.12.2011.

večernjak idite u finu u vukovarskoj imate ovakvih priča na tisuće a i ta fina naplaćuje provizije i do 170 kuna na račun oko 800 kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije