Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Nakon svehrvatske poplave dobrote, eto nama i poplave sramote

Kao da nije bilo dovoljno što smo ih proteklih tjedana gledali uplašene i istraumatizirane, pred kameru su sada stanovnici Gunje stali i poniženi, doslovce gladni

Komentari 11

SC
sc0rpion
14:18 28.06.2014.

na taj nacin mnogi su se obogatili na humanitarnoj pomoci jos od 90. sad su svi veliki posteni Hrvati , sramite se

VL
DA
Dagobert
08:30 29.06.2014.

Sve strasne nepogode su posebice na balkanu platforme za bogacenje politicara iz donacija za nastradale.S tim novcem netko ce ici na lov u Afriku i Kanadu i ustrijeliti kapitalce da bi mogao ljepo pozirati za veliku sliku koju ce objesiti u skrivenom bunkeru. To je Balkanmentalitet kako kazu njemci. I s tim je sve receno.

VL
IV
Ivanka
17:43 28.06.2014.

Upravo sam se toga bojala kad sam odlucila donirati novac crvenom krizu, nece vise dobiti ni jednu kunu od mene. SRAM VAS BILO...

VL
MX
Mister X
17:58 28.06.2014.

Nakon svehrvatske poplave dobrote, eto nama i poplave sramote, a što gdje i kada je bilo da ga da se nismo ukakili ?

VL
SV
Sumrak Vremena
18:49 28.06.2014.

halo muljatori imam izgovor za vas ma da nije moj vec ond jeden poznate osobe velikog hrvata prepoznat će te ga " stvari su se izgubile u muvingu "

VL
FI
Filačak
15:38 28.06.2014.

To smo mi. Iz krajnosti u krajnost. Nije isljučeno niti rivalstvo Karitasa i Crvenog križa.

VL
DA
dragica.amidzic
20:30 28.06.2014.

ma fuj gadi mi se i crveni križ i karitas,koji dijeli donacije po selima gdje je poplava došla jedva do pojedinih gospodarskih zgrada,i sad ono što su ljudi zdušno nosili i od sebe otkidali da bi pomogli najpotrebitijima dobivaju onii koji to ni u kom slučaju ne zaslužuju.sramota fuj.

VL
OB
Objektivno...
22:03 28.06.2014.

Je li se ikad itko zapitao zašto u Hrvatskoj ima preko 400 općina, a samo 9 općinskoh društava Crvenog križa? Zašto i Općina Gunja ne bi imala svoje Općinsko društvo Crvenog križa Gunja pa da 0,7% iz SVOG općinskog proračuna uplaćuje SVOM općinskom Crvenom križu, a ne županjskom Crvenom križu? I zaposli jednog, dva ili možda i tri nezaposlena iz Gunje...? Onda bi načelnik sve kritike mogao uputiti "SVOM" općinskom Crvenom križu a ne gradskom CK u Županji gdje "neki drugi" kradu humanitarnu pomoć. Neka načelnik općinje gosp. Lucić malo razmisli o toj varijanti prije 1.listopada 2014. kada na snagu stupa novi Zakon o udrugama. Po čl. 15. st.4. će se nakon 1. listopada morati tražiti suglasnost međunarodne organizacije da bi se u naziv udruge smio unijeti naziv i znak Crvenog križa. Za sada ne! Iako neki lobiji i sada i već dugo zagovaraju da "centrala" u Zagrebu daje suglasnost ("amen") na pravnu osobnost!? Moš mislit. A i ovaj i budući Zakon o odrugama kažu da udruga stječe pravnu osobnost danom upisa u registar udruga. Čemu onda dodatni "kumovi" iz Zagreba? Neka o tome malo razmisli i gradonačelnica Vodica gđa. B.J.-M. i gđa. S.R.-M. Neka o tome ponovo razmisle i u Požegi i u Župi Dubrovačkoj i drugim općinama i gradovima gdje je bilo ZA SADA neuspješnih pokušaja osnivanja novih Crvenih križeva. Nakon ovog padanja paski nadam se i da kojekakvi Pussyljani više neće imati hrabrosti sprječavati osnutak novih društava Crvenog križa. Koliko god se to nekima koji oročavaju naše novce baš i ne dopada. Statut HCK u kojem je određeno 101 gradsko i samo 9 općinskih društava Crvenog križa i da se ne može osnovati nijedno novo dok se ne promijeni Statut je vrlo neobično tumačenje. Ili...da pojasnim. To bi bilo kao da Hrvatski nogometni savez dopusti da se u čitavoj Hrvatskoj registra SAMO 110 nogometnih klubova. Da u preko 400 općina u Hrvatskoj nema nijednog nogometnog kluba!? Vrlo vrlo zanimljivo tumačenje da Hrvatski Crveni križ ne želi da mu se povećava broj društava. Vrlo čudno... I da recimo Davor Šuker daje "zeleno svjetlo" da se registrira drugi ili treći nogometni klub u Gunji... Doduše, neki Crveni odnosi me podsjećaju na Plavi dinamo. Uvjerena sam da će Šimićeva udruga "jedan član-jedan glas" u vrlo skoroj perspektivi odnijeti pobjedu nad "demokratskim" biranjem bez iznenađenja u GNK Dinamo. Što o ovome misle dobronamjerni čitatelji ovog portala?

VL
CO
CoMbee
14:48 28.06.2014.

Kako pjedincima mediji uspijesno ispiru mozgove, sve u vlastiti interes i promidjbu, ne mareci sto ce time prouzrociti jos vecu stetu tom napacenom narodu.

VL
OB
Objektivno...
09:18 29.06.2014.

Nije mi jasno zašto je od 2006. do danas kako stoji na starim web stranicama www.hck.hr dok se nije toliko pričalo o privatnom telefonu 060 9011 ako se kalkulatorom zbroje sve telefonske i žiroračunske pomoći, prikupljeno za sve afričke ii azijske poplave, tajfune, potrese i elementarne nepogode znatno znatno manje novca nego samo u jednom mjesecu za jednu - Gunju!? Podaci na službenoj web stranici HCK bi trebali biti službeni, kaj ne? Na tim web stranicama od kojih su neke potpuno iste!? (čini mi se da negdje imam isprintano i kada su bile i malo drugačije sa možda drugačijim ciframa?) piše da je npr. za Mijanmar koji je poharao ciklon http://www2.hck.hr/?path=hr/novosti/opsirnije/179 Vlada RH dala 1.500.000,00 kn, a naš nacionalni Crveni križ sakupio samo 45.659,00 kn!? Ne piše nigdje da se moglo telefonirati na bilo koji 060 telefon, ali piše da se "...telekomunikacijski partner HCK tvrtka Markot.tel d.o.o....citiram:" I OVOGA PUTA ODRIČE SE SVOJE DOBITI" A što je to partner HCK uopće radio za svog partnera HCK da bi se mogao odreći neke dobiti??? Je li možda "sortirao" onih 45.659,00 kn koje su bile u rinfuzi? Jesu li i 1.500.000,00 kn Vlade RH također bile u rinfuzi pa ijh je netko od povjerenja "sortirao" u buntove? Može li to netko pojasniti javnosti jer na web stranicama ako me vid ne vara piše da je sav iznos proslijeđen Međunarodnoj federaciji Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Jel Vlada RH nije imala taj žiro račun Međunarodne federacije pa da taj iznos bez "sortiranja" izravno uplati? Ili da izravno uplati na žiro-račun Crvenog križa u Mijanmaru? Mislim, .... molim ko zna nešto više da svoja istinita saznanja dobronamjerno podijeli sa svima nama na forumu... Pa da budemo možda malo pametniji i progledamo u svom humanitarnom neznanju...

VL
Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
13:01 29.06.2014.

Kog cudi.Na Balkanu su se tajkuni radjali iz humanitarnih pomoci raznih vrsta.To je bilo 90ih -zasto nebi bilo sada isto.Narod se nije promijenio-samo su se igraci promijenili.bogatiti se na tudjoj nesreci je kod nas na Balkanu vec od davnina normalno...u biti je sramotno ali to je druga prica...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.