Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
određen mu istražni zatvor

Nakon što je udario policajca, Ivan Božić (29) bježao s ugašenim svjetlima prema Solinu i Klisu

Split pregažen policajac, Ivan Božić
Foto: PU splitsko-dalmatinska
1/8
03.12.2022.
u 13:04

Kako Županijsko državno odvjetništvo piše, osnovano se sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak, s nakanom da ga usmrti, bez smanjivanja brzine, u naletu prednjim dijelom osobnog vozila udario policijskog vježbenika i preko osobnog vozila ga odbacio na kolnik pri čemu je oštećenik zadobio teške i za život opasne ozljede

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) objavilo je na svojim stranicama kako je Ivan Božić (29), koji je u srijedu automobilom udario policijskog vježbenika u središtu Splita, s mjesta događaja Golfom bježao prema Solinu i Klisu s ugašenim svjetlima.

​Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak 30. studenog 2022., u 00:52 sati u Splitu, upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen Golf splitskih registarskih oznaka iz smjera juga prema sjeveru te se nije zaustavio na znak/zapovijed policijskog vježbenika Postaje prometne policije Split koji je u tom trenutku obavljao poslove nadzora i kontrole prometa​, navodi se​.

VIDEO Objavljena snimka velike akcije uhićenja 29-godišnjaka

​Kako dalje piše, osnovano se sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak, s nakanom da ga usmrti, bez smanjivanja brzine, u naletu prednjim dijelom osobnog vozila udario policijskog vježbenika i preko osobnog vozila ga odbacio na kolnik pri čemu je oštećenik zadobio teške i za život opasne ozljede. ​Uz to se osnovano sumnja da je nakon toga, bez zaustavljanja i s ugašenim svjetlima na osobnom vozilu, nastavio vožnju u smjeru Solina i Klisa.

"Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 29-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je taj prijedlog  i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana​.

VIDEO Uhićen muškarac koji je u Splitu pregazio policajca

Komentara 18

DU
Deleted user
13:30 03.12.2022.

Pa nije namjerno. Nije ni prije, ko cetnici u cavoglave. Golf ima svjetla koja se sama gase kad zgazis pjesaka, ukljucuje se automatika koja te vozi kuci retardnoj familiji i jos mudrijim prijateljima. Prognoza na super sportu, 6 dana skupljanja smeca po cesti i isprika policajca.

BE
Berri
14:25 03.12.2022.

Neće dobiti manje od 8 godina zatvora! Višestruki je povratnik, ima podeblji dosje, sada je vrijeme da se društvo zaštiti njegovim zatvaranjem. Treba ga izolirati od vanjskog svijeta i nakon završetka katne zatvora opet strogo nadzirati i ako krši zakon opet zatvoriti. U Americi bi ga likvidirali već dok je bio u bijegu, tj. kod uhićenja.

DR
Draconic5
15:29 03.12.2022.

Ma ne, nitko nije kriv, sve se dogodilo slučajno. I slučajno su mu se isključila svjetla, I slučajno to nije primijetio jer je bio u šoku. I zbog šoka se dva dana skrivao, sve dok mu pošteni otac nije našao poštenog odvjetnika. I sad mu policija duguje ispriku, jadan čovjek trpi represiju, a znamo da represija ne rješava probleme. Pustite dite na miru, imao je loš dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije