Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prilika za studente

Nakon prakse u Norveškoj, čeka ih posao u Đakoviću

Đaković
Vedran Balen
12.03.2014.
u 15:00

Uz izdašne stipendije od 60.000 norveških kruna i dodatnih 19.000 kuna po povratku u Hrvatsku, program studentima omogućuje i obavljanje stručne prakse u Kongsbergu te osigurano radno mjesto u Đuri Đakoviću.

Đuro Đaković grupa u suradnji s tvrtkom Kongsberg Protech Systems te Norveškim sveučilištem znanosti i tehnologije (NTNU) iz Trondheima, treću godinu zaredom, stipendirat će najbolje studente zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje te Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

Uz izdašne stipendije od 60.000 norveških kruna i dodatnih 19.000 kuna po povratku u Hrvatsku, program studentima omogućuje i obavljanje stručne prakse u Kongsbergu te osigurano radno mjesto u Đuri Đakoviću.

- Izvrsnim studentima nudimo mogućnost stjecanja dodatnog teoretskog znanja na jednom od najprestižnijih tehničkih sveučilišta u Europi te praksu u jednom od najznačajnijih tehnoloških inovatora u sektoru. Tako osposobljavamo visokokvalificirane kadrove s kojima namjeravamo graditi budućnost kompanije - kaže Tomislav Mazal, član Uprave Đuro Đaković grupe.

NTNU je drugo sveučilište po veličini i prvo po izvrsnosti u tehničkim studijima u Norveškoj, s ukupno sedam fakulteta i kampusa na kojima studira više od 20 tisuća studenata iz cijeloga svijeta.

- Ponosni smo što sudjelujemo u ovom programu. Za obje kompanije iznimno je važno privući i zaposliti najbolje stručnjake, a ovaj program stažiranja upravo to i omogućuje - kazala je Gro Langaas Jensen, viša savjetnica za ljudske potencijale Kongsberg Protech Systemsa. Natječaj je otvoren do 15. travnja. 

>> Đuro Đaković završio poslovnu godinu s gubitkom od 64,7 milijuna kuna 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije