Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTOČNA HERCEGOVINA

Jutrošnji potres dodatno oštetio objekte: Zbog sigurnosti djeca ne idu u školu i vrtiće

BiH: Pogled na bosanske gradove iz zraka
Foto: Stole Lasic/Vecernji list
1/2
14.03.2024.
u 13:18

Od posljedica potresa koji se zbio u četvrtak rano ujutro u istočnome dijelu Hercegovine dodatno je oštećeno više objekata koji su prije dvije godine stradali u još snažnijem podrhtavanju tla, dok u općini Bileći djeca danas ne idu u škole i u vrtiće.

U općini Ljubinju srušio se dio zgrade koja je teško nastradala 2022. od posljedica potresa koji je pogodio šire područje, potvrdio je načelnik općine Stevo Drapić. U potresu koji se dogodio 22. travnja 2022. magnitude 5,7 stupnjeva Richtera u susjednoj općini Stolac poginula je mlađa žena. 

Oštećenja su zabilježena na još nekoliko starijih objekata kao posljedica jutrošnjeg snažnog potresa magnitude 5,3  stupnja po Richteru, s epicentrom u u zapadnom dijelu Crne Gore, koji se osjetio na širem području BiH i Hrvatske. 

U općini Bileći, koja je prostorno najbliža epicentru snažnog potresa, nakon kojega je uslijedilo 30-tak slabijih podrhtavanja tla, kao mjera opreza danas djeca ne idu u škole i u vrtiće. Tamo je zabilježeno nekoliko manjih oštećenja na objektima među kojima je i spomenik u središtu te istočnohercegovačke općine. 

GALERIJA: FOTO Njima je baš zabavno na poslu: Pogledajte u čemu je povezao kolegu ovaj građevinac

BiH: Pogled na bosanske gradove iz zraka
1/7

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije