Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milan kovačić:

'Nakon policije sam u šumi pokraj Saborskog nalazio očeve kosti'

Milan Kovačić, kosti, Saborsko (1)
VL
05.10.2012.
u 18:49

Milan Kovačić osam godina pokušava dokazati da mu je otac, kojeg se vodilo kao nestalog, ubijen, a policiju proziva da zataškava slučaj. Kovačić sumnja da mu je otac još 2004. bio žrtvom kradljivaca drva u tom kraju.

– Osam godina uvjeravao sam policiju da mi je otac ubijen i pokušao im ukazati pravac istrage koji bi mogao dovesti do počinitelja. No, ne samo da me nisu željeli slušati nego su cijeli slučaj sustavno zataškavali. Koliko je tragična situacija u kojoj se nalazim govori to što sam na kraju sam u šumi tražio kosti svog pokojnog oca – dio je to ogorčenog komentara Milana Kovačića nakon što mu je DNK analiza potvrdila da su kosti pronađene u šumskom predjelu nedaleko od Saborskog u lipnju pripadale njegovu ocu Martinu.

Tragična priča počinje 4. prosinca 2004. kad je Martin Kovačić otišao u šetnju i otada mu se izgubio svaki trag. Policija ga je cijelo vrijeme vodila kao nestalu osobu. Da je živ, imao bi 84 godine.

– Mjesto na kojem su pronađene kosti udaljeno je oko sedam kilometara od kuće, a on je bio toliko bolestan i u poodmaklim godinama da sam sigurno nije mogao otići toliko daleko. Osim toga, odmah nakon nestanka organizirana je potraga u kojoj je sudjelovalo zaista mnogo ljudi, a korišteni su i psi. Mjestom gdje su u lipnju ove godine pronađene kosti prošli smo u toj potrazi, lokacija je vidljiva i s ceste i tamo zasigurno nije bilo tijela. Očito je da ga je netko odvezao i bacio. Sve to policiji nije bilo dovoljno da posumnja na ubojstvo i krene u potragu za krivcem – ogorčen je Milan Kovačić.

Inertnost istražitelja

Tvrdi kako je o tome više puta razgovarao s policajcima, uputio i nebrojene dopise čelnim ljudima krim-policije, pa čak i nekim političarima. Zbog toga je spis vezan uz njegova oca narastao na nekoliko kilograma. U nastojanjima da otkrije istinu o smrti oca došao je i do priča o organiziranim šumskim krađama sa šumskog kompleksa koji tamo nazivaju Opaljeni Grič – Kosa.

Taj dio na kojem su pronađene kosti u smjeru je ogromnog vojnog poligona Eugen Kvaternik u Slunju koji se prostire na 24.000 hektara. To je većinom šumsko područje koje su mnogi koristili za krađu drva i za bogaćenje. Sumnja se da je starac stradao u jednoj od takvih akcija. Njegovu sinu ipak najviše smeta inertnost policije.

– Jasno je da sam godinama s punim pravom ogorčen na postupke policije. Umjesto da sami riješe slučaj, do lokacije gdje se nalaze kosti došli su tek na dojavu radnika Šumarije. No, i kad su njihovi stručnjaci pokupili kosti, sâm sam ponovo otišao u šumu. Ne mogu vjerovati da smo pronašli još čak 17 kostiju. O tome kako policija radi, zaključite sami – rekao je Milan Kovačić.

Nakon što mu je iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu potvrđeno da su kosti pronađene u šumi zaista pripadale njegovu ocu, Kovačić je ponovo razgovarao s policijom.

Slučaj za Ostojića i Bajića

– Sve što su oni radili nije dalo nikakve rezultate već osam godina. Kad sam posljednji put razgovarao s njima ponašali su se kao da im nisam uputio ni jedan dopis i da o svemu ništa ne znaju. Tko zna hoće li ikada razriješiti ubojstvo koje se u ovom slučaju očito dogodilo. Zanima me hoće li uopće netko odgovarati što je policija u šumi tako temeljito obavila svoj posao i prikupila sve potrebne dokaze, da sam ja nakon njih pronašao tolike kosti. Nadam se da će taj slučaj napokon doći do ministra Ostojića i gospodina Bajića – zaključio je Kovačić.

>>Tri puta pucali u žrtvu pa tijelo gurnuli u Dravu

Ključne riječi

Komentara 11

ZE
zelpet
20:11 05.10.2012.

daleko smo mi od uređene države kako se u skandinaviji radi ili u njemačkoj ili austriji mi smo nula

BA
barjak
20:20 05.10.2012.

Ovaj Karlovac je odavno postao grad slucaj.

Avatar germanicus I
germanicus I
19:41 05.10.2012.

Dobro kaže čovjek ..u tome je i problem ove...budimo pristojni i nazovimo države..i normalnih država je taj da kad pišeš državnim institucijama u pravilu ne dobiješ odgovor!Pišeš primjerice Njemačkoj Kancelarki budite uvjereni da će te dobiti odgovor!Nažalost Milanović je rekao istinu kad je hrvatsku nazvao ,,slučajno državu,, Bilo to nama drago ili ne ali to je hrvatska stvarnost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije