Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOTOVI IZVIDI

Nakon policije i ODO provjerilo i odbacilo navode dr. Sakomana

Zagreb: Doktor Slavko Sakoman
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
27.02.2023.
u 10:25

Državno odvjetništvo je, tijekom izvida, ispitalo tog liječnika i još dvije osobe koje imaju relevantnih saznanja o ovim navodima te su razmotreni sadržaji obavijesnih razgovora s pet osoba koje su proveli i ovom državnom odvjetništvu dostavili policijski službenici.

Nedavne navode dr. Slavka Sakomana, kako su policajci koji su u Zagrebu došli na intervenciju tijekom novogodišnje noći pa zatim izvadili kokain i konzumirali ga, nakon policije  provjerilo je  je i ODO Zagreb. Poput policije i  tužiteljstvo je provelo izvide, nakon kojih je zaključilo da  - nema elemenata kaznenog djela.

- Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je izvide povodom javnog istupa jednog liječnika i njegovih navoda da su za vrijeme jedne policijske intervencije, policijski službenici koji su postupali po prijavi, osobama koje su zatekli u stanu ponudili kokain te zajedno s njima konzumirali navedenu drogu. Liječnik je na upit novinara je li među navedenim policijskim službenicima bio netko tko je obiteljski povezan s nekim od visokih državnih dužnosnika, odgovorio: Može se reći!.  Ovo državno odvjetništvo je, tijekom izvida, ispitalo tog liječnika i još dvije osobe koje imaju relevantnih saznanja o ovim navodima te su razmotreni sadržaji obavijesnih razgovora s pet osoba koje su proveli i ovom državnom odvjetništvu dostavili policijski službenici.  Nakon provedenih izvida nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela omogućavanje trošenja droga,  a niti nekog drugog kaznenog djela za koje se progoni po službenoj dužnosti - navelo je ODO Zagreb.

Policija je pak još ranije utvrdila da su oni nakon provedenih izvida  utvrdili da je riječ o izmišljotini. I oni su razgovarali s dr. Sakomanom, osobama koje su mu prenijele navode o policajcima koji su navodno konzumirali kokain i svjedocima koji su mogli potvrditi ili opovrgnuti činjenice iz njihovih iskazivanja

- Nakon svega poduzetog, obavljenih razgovora te brojnih drugih činjeničnih provjera utvrđeno je da se događaj u kojem troje policijskih službenika u novogodišnjoj noći dolazi na intervenciju i konzumira kokain pred tamo zatečenim osobama nikada nije ni dogodio, odnosno priča je izmišljena. To je izričito izjavila osoba koja je kreirala takvu priču, navodeći da je događaj s policajcima izmislila kako bi skrenula pažnju sa svoje odgovornosti, a također je utvrđeno da osoba novogodišnju noć provela na posve drugoj adresi u društvu posve drugih osoba, a što su u svojim iskazima te osobe (svjedoci) i potvrdile - priopćili su bili prije mjesec dana iz policije.

Zagreb: Policija zaplijenila više od 400 kilograma droge

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
11:31 27.02.2023.

Hoće li cijenjeni doktor sada odgovarati ? Lažno iznošenje neprovjerenih činjenica u javnosti i to televiziji a onda i novinama....

DU
Deleted user
10:45 27.02.2023.

Ako nema postupanja dalje prema jednoj strani, za lažno prijavljivanje i javno iznošenje teških optužbi mora se odgovarati ..

SA
sasha68
17:53 27.02.2023.

sta mu je ovo trebalo? zaista bizarno, kao da u radu sa narkomanima nije naucio da pričaju lazi i nebuloze da sebe opravdaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije